Mergi spre compartimentul: Istoria
25 mai 2012, 14:45 Istoria views 4583
25 mai 2012, 14:45 Istoria views 4583

Arheologii au descoperit Bethleem-ul


Foto: science.compulenta.ru

S-a descoperit un mic sigiliu din argilă, pe care este inscripţionat numele 'Bethleem' şi care ar putea fi dovada existenţei acestei localităţi în epoca biblică, a anunţat AFP.

Acest obiect vechi, care constituie dovada tangibilă a existenţei oraşului Bethleem, menţionat în Biblie, a fost descoperit recent la Ierusalim.

Obiectul din argilă era folosit pentru a pune sigiliu pe documente sau pe alte obiecte. El a fost descoperit în cursul lucrărilor de excavaţii pe situl numit Oraşul lui David, aflat mai jos de zidurile vechiului Ierusalim. Pe sigiliul de circa 1,5 cm numele 'Bethleem' este scris în ebraica veche.

Sigiliul  face parte din documentele fiscale de la Bethleem trimise regelui Ierusalimului, în cadrul unui sistem de impozitare folosit în regat în secolele VIII-VII î.e.n.

Bethleem este menţionat prima oară în Geneză, prima parte a Bibliei, ca locul în care este îngropată Rachel, soţia patriarhului Iacob. Conform Noului Testament, oraşul Bethleem, aflat în Cisiordania, la sud de Ierusalim, este şi locul naşterii lui Isus.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.