|
Cetățeni de „sortul doi” în Moldova nu există
De ce rezultatele referendumului au devenit ca un duș rece pentru autorități.
Rezultatele referendumului din Republica Moldova au devenit o surpriză pentru autorități, deoarece mulți, chiar și susținători înfocați ai integrării europene, nu au înțeles de ce este necesar să se ajungă la acest lucru pe cale frauduloasă și să se aprobe modificarea Constituției cu o majoritate simplă a Parlamentului.
O astfel de opinie a exprimat doctorul în științe medicale, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgia minim invazivă, chirurgul endoscopist, Alexandru Danci, relatează Noi.md
El a atras atenția asupra faptului că alegerile în sine s-au desfășurat pașnic, cu bunăvoință, într-o atmosferă de înțelegere reciprocă, toleranță și respect pentru opiniile altora.
Dar surpriza principală a fost votarea la referendumul privind modificarea Constituției de către un număr mic de deputați, și anume de către „majoritatea simplă” de 50+1 în loc de 2/3, așa cum prevede însăși Constituția.
Alexandru Danci a declarat că, fiind un susținător al integrării europene, nu a înțeles de ce a fost necesar să se ajungă la acest lucru pe o cale frauduloasă!?!?
Potrivit acestuia, în alte țări, prin analogie, astfel de plebiscite au fost organizate separat de alegeri și au avut o formulare foarte clară: „Doriți să aderați la Uniunea Europeană?”, în timp ce aspectele procedurale făceau obiectul muncii ulterioare a specialiștilor.
„Da, vrem. Și întregii opoziții putem recomanda să declare acest lucru înainte de viitorul tur doi al alegerilor prezidențiale. De asemenea, dorim să fim membri activi ai BRICS și chiar să fim prieteni cu Marea Britanie. Există cineva împotriva unei astfel de formule?”, s-a întrebat el.
„Vrem să ne schimbăm statutul de stat neutru prin falsificare constituțională, bazîndu-ne pe o formulare neclară iezuită a întrebării la referendum? Nu, bineînțeles că nu”, a declarat Alexandru Danci.
De asemenea, el a atras atenția asupra declarației făcute de președintele Maia Sandu după alegeri despre 300.000 de voturi cumpărate de grupări criminale etc.
„Cum se spune, ați spus „A”, spuneți și „B”: Cine a cumpărat? Cui și cît a plătit? Cui a vîndut?, În favoarea cui? (Șor a cumpărat și a vîndut unuia dintre candidați?) Cui? Cînd a fost descoperit acest lucru și de ce s-a anunțat atît de tîrziu, abia după ce au apărut rezultatele evidente neașteptate”, a remarcat Alexandru Danci.
În schimb, s-a spus că „deocamdată declar acest lucru, iar apoi, cînd vor apărea rezultatele finale, vom reveni asupra acestor aspecte”, dar nu a urmat nimic.
De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că și cu secțiile de votare din diferite țări și orașe au procedat extrem de disproporționat.
„Și încă mai încercați să explicați cumva acest lucru? Apropo, toți aceștia sînt cetățeni ai unui singur stat și doar de cea mai înaltă clasă, iar cetățeni de „sortul doi” în Moldova nu există”, a spus doctorul în științe medicale.
„Oare doar mi s-a părut că acești puști, care au fost educați la cursuri scurte la Harvard și diverse ONG-uri, ne vor învăța să ne iubim Patria?”, s-a întrebat Alexandru Danci.
Despre rezultatele alegerilor și referendumului citiți în noul material analitic Noi.md intitulat „Moldovenii nu sînt împotriva Europei, dar împotriva guvernanților ”pro-europeni” ratați”.
Sursa:
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
- Această plantă face parte din rândul celor mai remarcabile ierburi tămăduitoare!
- Minunea arhitecturală a Indiei — vechiul puț Rani-ki-vav (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1716
- Populația:
- 641 locuitori
Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.
Comentarii
(0)