Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#61 andrei 25 septembrie 2011 | 14:02 @lvl
si totusi, ai ceva de comentat la ce discutam cu calin sau spqr sau doar la adresa mea?
-
#62 SPQR 25 septembrie 2011 | 13:05 Citeşte mai departe -
#63 lvl100 25 septembrie 2011 | 10:21 Citeşte mai departe -
#64 CalinRomania 25 septembrie 2011 | 1:22 Andrei,sper sa am maine timp sa iti raspund la #326.......
-
#65 CalinRomania 25 septembrie 2011 | 1:06 Si.....legat de Primul Razboi Mondial si de curajul si eroismul Armatei Romane...............
Cauta date cu armatele participante in acest prim conflict mondial..........vezi ce efective au avut ,si cati dintre acestia au fost raniti si cati morti. Ei bine,poate vei fi surprins sa afli ca NICI O ARMATA DIN LUME NU A AVUT PESTE 50% !!!!! DIN EFECTIVELE SALE OMORATE !!!! Iata ca Romania Mare s-a cladit pe mult-mult sange de eroi ai Neamului !!!
Aproape ca nu exista sat din Vechiul Regat care sa nu aiba un monument dedicat Eroilor Neamului Cazuti pe campul de lupta in Primul Razboi mondial !!!!
-
#66 CalinRomania 25 septembrie 2011 | 0:48 Citeşte mai departe -
#67 CalinRomania 24 septembrie 2011 | 23:55 Citeşte mai departe -
#68 CalinRomania 24 septembrie 2011 | 21:56 Citeşte mai departe -
#69 SPQR 24 septembrie 2011 | 18:04 Citeşte mai departe -
#70 MihaiP 24 septembrie 2011 | 16:06 #329
Nu zic ca nu a fost buna implicarea Romaniei in acel razboi balcanic. Spun insa ca la sfarsit, din postura de castigatori, puteam sa punem alte conditii. De exemplu, puteam sa impunem Bulgariei si Greciei sa acorde autonomie regiunilor locuite de aromani. Daca s-ar fi intamplat asa, probabil ca nu astazi nu ar fi fost aproape de disparitie limba aromana, si Romania ar fi avut un aliat intr-o parte a populatiei Bulgariei si Greciei (cam cum are Ungaria intr-o parte a populatiei Romaniei). -
#71 CalinRomania 24 septembrie 2011 | 14:22 Ma uit la tv la o emisiune de bancuri :)))))))
-
#72 SPQR 24 septembrie 2011 | 13:18 Citeşte mai departe -
#73 SPQR 24 septembrie 2011 | 12:58 Citeşte mai departe -
#74 MihaiP 24 septembrie 2011 | 12:46 Legat de Dobrogea: Daca nu ma insel, Dobrogrea de Nord a fost data Romaniei de Rusia ca o compensatie in schimbul Bugeacului (+ Cahul). Amandoua erau teritorii cu populatie romaneasca minoritara, dar importante strategic pentru iesirea la mare. Inainte de asta, Bugeacul ajunsese al Moldovei in 1856, intr-un schimb de teritorii la sfarsitul unui razboi ruso-turc, intr-un mod similar cu cel in care Rusia anexase Basarabia in 1812.Toate astea au fost schimburi strategice de teritorii ce nu tineau cont de compozitia etnica, si au fost orchestrate de cei mari. De asta nu as condamna Romania pentru anexarea Dobrogei de Nord (pana la urma a fost un schimb).Cu Dobrogea de Sud e alta treaba - dupa parerea mea, anexarea Dobrogei de Sud nu a avut nici o justificare si a fost o mare marlanie facuta de Romania. -
#75 andrei 24 septembrie 2011 | 10:14 Citeşte mai departe -
#76 CalinRomania 24 septembrie 2011 | 0:57 Citeşte mai departe -
#77 CalinRomania 24 septembrie 2011 | 0:32 Unde sunt rusii ??????? Oare iti dai seama cat de covarsitoare era proportia de romani/moldoveni in acest areal ????
In schimb in Dobrogea exista deja o comunitate destul de mare de romani axata in special pe nordul Dobrogei.Majoritatea covarsitoare a populatiei o constituiau......si in Cadrilater....turcii si tatarii.....populatii clar colonizate dupa anexarea acestui tariitoriu de catre Otomani in 1420...exact ceea ce se va intampla si cu Basarabia propriu-zisa-teritoriu smuls Moldovei la 1484.Oare nu populatia romaneasca era cea mai veche ???
Deci, nici din punct de vedere istoric ,nici din punct de vedere etnic rusii nu au nici un drept de a compara ceea ce au ocupat ei in 1812 cu ceea ce a revenit Romaniei la 1878 respectiv 1913.........
-
#78 CalinRomania 24 septembrie 2011 | 0:18 Citeşte mai departe -
#79 CalinRomania 23 septembrie 2011 | 23:51 Draga SPQR...#320, "Pacat ca si-au batut joc de acea zona politicienii nostri de atunci. Pentru angajatii in sistemul de stat pedeapsa era sa iti dea un loc de munca in Basarabia."..........Da,din pacate stiu si eu acest lucru............vezi sunt greseli pe care intr-un mod sau altul acum....la distanta de peste 70-90 de ani le "exploateaza" anumite persoane care nu vad cu ochi buni Romania............Exact pe acelasi motiv nu imi doresc UNIREA decat in conditiile unui Referendum in RM in care majoritatea cetatenilor cu drept de vot din RM sa isi dea acordul.....Tot din acelasi motiv consider ca este corect sa respectam pe fratii de la est de Prut.Ca sa inteleaga ca ei nu sunt romani "de mana a doua"....ci,dimpotriva.....egali cu noi ceilalti...de oriunde am fi.
-
#80 CalinRomania 23 septembrie 2011 | 23:44 Citeşte mai departe