Coroliovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 91 de oameni. Satul Coroliovca a fost întemeiat în anul 1910.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#141 alice 01 iunie 2011 | 14:26
#79 nu starni vant ca vei avea furtuna este io zicala din batrani
-
#142 andrei 01 iunie 2011 | 13:02 #78 ma indoiesc ca esti tu in masura sa ma judeci pe mine, in afara de asta cum altfel poti trata agresorii decat...agresiv
-
#143 alice 01 iunie 2011 | 12:12 #60 Andrei despre educatie se poate vorbi la infinit despre educatia ta nu se poate spune nimic
-
#144 ioanic 01 iunie 2011 | 10:51 "Asa cum si am presupus...Moldoveni nu mai sunt..."(#1 Ай маре дрептате, Бурлаку. Акум мэ конвинг ши еу кэ пе ачест сайт молдовень ну сунт. Ла че бун сэ дискуць ку ниште персоане дин цара вечинэ, каре ну ау идее де че а фост тимп де 200 де ань аич ла ной, прин кыте ам трекут ши кыте обстаколе май авем ынкэ де трекут пе ачест мултпэтимит пэмынт динтре Прут ши Нистру? Ничодатэ н-ау сэ не ынцелягэ пе деплин ши н-ау сэ не крядэ. Кум зичя ун мош Георге "Тоатэ лумя-й пентру сине, нумай еу сынт пентру мине". -
#145 ioanic 01 iunie 2011 | 6:59 Рог сэ фиу ынцелес корект - ну сунт пентру ревениря ла алфабетул кирилик, дар ын ситуация де акум кынд "оаспець непофтиць" контаминяза, ымплу ку "гуной" ши аступэ ачест сайт ал молдовенилор ши пентру молдовень - ну вэд о алтэ солуцие декыт а скрие ку кирилицэ ши ын ачест фел а не дезбэйера де чей пе каре ну-й доаре де лок де ной ши де цара ноастрэ. Е ун експеримент. Акум ыл ынцелег пе Александру чел Бун, каре а скимбат ла куртя са алфабетул латин пе чел славон, стопынд инвазия католичизмулуй. -
#146 razesu 01 iunie 2011 | 4:36 nicoara:
In ce priveste orientarea spre est: moldovenismul in aceasta si consta ca el nu admite orientare prorusa sau proromana ci numai promoldoveneasca
---exact si binenteles finantata de la Moscova... -
#147 razesu 01 iunie 2011 | 4:34 andrei:
marsh mah de-aici "superiorule", ce vreti voi nu e unire, e anexare. Cat despre Herrenvolk, cred ca tocmai tu, ca demn urmash al bunicului care a luptat pt nazisti, ar trebui as eviti folosirea termenului, nu de alta dar dai impresia ca esti angajat de noua dreapta.
--si scuza-ma da mars s-ai spui lu tactu......si te rog sa sa imi arati o postare de a mea in care am pomenit ceva de unire... -
#148 razesu 01 iunie 2011 | 4:29 andrei:
la subiectul respectiv i-am atas atentia ca a postat desi erau rugati doar moldovenii din republica. Insasi ideea subbiectului era sa se vada cum se autodefinsc moldovenii, NU romanii
--parca am mai spus asta undeva ,nu imi place ideea ca voi ati confiscat moldovenismul... -
#149 CalinRomania 01 iunie 2011 | 1:31 Citeşte mai departe -
#150 CalinRomania 01 iunie 2011 | 1:30 Iata ce spunea A.D. Xenopol, marele istoric nascut la Iasi, in monumentala sa lucrare-Istoria romanico din Dacia Traiana……..preluand o scriere a unui martor ocular la ceea ce se intampla la Prut in urma incheierii Pacii de la Bucuresti prin care fara sa aiba acest drept Imperiul Otoman ceda Moldova de la Nistru pana la Prut Imperiului Rus-care in precedenta ceruse anexarea chiar si a intregii Valahii,pretentie redusa apoi la Moldova intre Nistru si Siret-redusa pretentia aceasta (de teama apropierii invaziei lui Napoleon Bonaparte) la ceea ce vor si primi cadou-si anume plaiurile Moldovei dintre Prut si Nistru……….Deci momentul dureros……(1812…) :(((
-
#151 CalinRomania 01 iunie 2011 | 0:47 Intelegi draga andrei,..................ma doare sufletul-ma doare sincer ca ati ajuns chiar voi moldovenii de pe o parte si alta a Prutului sa va certati ! Of Doamne !!! :((((
-
#152 CalinRomania 01 iunie 2011 | 0:44 Citeşte mai departe -
#153 andrei 01 iunie 2011 | 0:27 #63 calin la subiectul respectiv i-am atas atentia ca a postat desi erau rugati doar moldovenii din republica. Insasi ideea subbiectului era sa se vada cum se autodefinsc moldovenii, NU romanii.
-
#154 MihaiP 01 iunie 2011 | 0:24 #64
nicoara:Haide lasati povestile la o parte, majoritatea moldovenilor sunt totus moldoveni. Aceia ca ei mai sunt si cetateni ai RO - este alta chestie. Eu tot am fost cetatean al urss, si ce din asta? Daca miine RO dispare ca urss, atunci ce, moldovenii se vor evapora?Ce spui tu e un truism - "majoritatea moldovenilor sunt moldoveni".Nu contrazice cu nimic ce am spus eu - majoritatea moldovenilor sunt romani. Si nu e nevoie de statul numit Romania pentru asta. Natiunea romana ca idee a precedat statul Romania. -
#155 nicoara 01 iunie 2011 | 0:14 andrei: #65 andrei
Da, sunt oameni pe care tu n-o sai convingi, insa comentariile tale le mai citesc si alti oameni, poate cuiva argumentele tale ii vor trezi interesul, mai citeste ceva informatie, isi schimba parerea, cum altfel va aparea la noi o societate cu interese comune?
-
#156 andrei 01 iunie 2011 | 0:06 #62ai dreptate, numai ca ma revolt cand vad cati bagatori de seama isi dau cu parerea despre lucruri care nu ii privesc. Asa cum imi masluiesc ei mie neamul, asa pot sa zic si eu ca in romania s-au asimilat tziganii si ca acum, in secolul 21 romanii ar trebui sa se scrie cu doi de r. Eu nu incerc sa conving pe nimeni, n-ai cum sa convingi agenti romani, postaci platiti sau pe zombati...incerc sa dau un semn ca e timpul sa ne consolidam identitatea nationala pana nu reuseste propaganda romaneasca sa convinga tot tineretul moldovenesc. iar daca cu politetea nu reusesti, cu bata reusesti sigur.
-
#157 nicoara 01 iunie 2011 | 0:05 MihaiP: Asta nu prea o inteleg. Poate ar trebui sa explici mai bine in ce consta aceasta vina morala.
Noi am fost ocupati dar nu prea tin minte sa fi luptat cineva in apararea noastra.Fizic poate ca nu a fost posibilitate, insa moral nu poti fi linistit de faptul ca nu ai avut posibilitate sa intreprinzi ceva.
MihaiP:majoritatea moldovenilor sunt romani
Haide lasati povestile la o parte, majoritatea moldovenilor sunt totus moldoveni. Aceia ca ei mai sunt si cetateni ai RO - este alta chestie. Eu tot am fost cetatean al urss, si ce din asta? Daca miine RO dispare ca urss, atunci ce, moldovenii se vor evapora?
-
#158 CalinRomania 31 mai 2011 | 23:55 De acord cu nicoara #62.....draga Andrei,urat tare ai raspuns tu razesului daca nu ma insel la subiectul "Roman sau moldovean".............urat !......:(((((
-
#159 nicoara 31 mai 2011 | 23:44 andrei: 60 andrei
Nu-i bine sa cobori la insulta, slaba nadejde sa convingi pe cineva in asa mod
-
#160 MihaiP 31 mai 2011 | 23:43 nicoara: Vorbesc emotiile in tine, in realitate noi am fost pur si simplu ocupati de rusi, iar din vorbele tale reese ca moldova ramasa neocupata de rusi constient s-a dezis de noi. In asa caz , voi duceti o oarecare vina morala.Asta nu prea o inteleg. Poate ar trebui sa explici mai bine in ce consta aceasta vina morala.nicoara:In ce priveste orientarea spre est: moldovenismul in aceasta si consta ca el nu admite orientare prorusa sau proromana ci numai promoldoveneascaDoar ca o orientare promoldoveneasca este implicit si proromaneasca, atata timp cat majoritatea moldovenilor sunt romani. Aici e o contradictie in ce vreti voi.