Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#101 ioanic 05 august 2011 | 9:31 Citeşte mai departe -
#102 ioanic 05 august 2011 | 8:48 Citeşte mai departe -
#103 ioanic 05 august 2011 | 3:43 Eminescu n-a fost atat de xenofob, precum unii ar vrea azi sa-l prezinte unii cu vederi profasciste. La sigur ca nu avea nimic contra poporului grec sau bulgar, ci era nemultumit de faptul ca Bucurestiul nu era o capitala reprezentativa pentru moldovlahi - predomina o elita de sorginte fanariota din greci si bulgari. Contra acestei elite chipurile "nationale" se revolta Eminescu. Daca Eminescu ar vedea Bucurestiul de azi la sigur ca n-ar mai aminti de greci si bulgari, ci de alti "nepoti" de-a lui Traian, ce afirma ca sunt curat de la Roma. -
#104 ioanic 05 august 2011 | 3:27 Polemizeaza nu cu mine, ci cu Marele Eminescu si versurile lui. Cum se numea societatea de la Viena din care facea parte Eminescu? Ce scopuri urmarea acea societate "Dacia"? In ce moment istoric pentru Romania a aparut ea? Intre societatea "Dacia" si versurile lui Eminescu prin care persifleaza originile "pur-romane" ale noului stat - sa nu fie, oare, nici o legatura? Mai mult nu comentez. -
#105 lvl100 07 iunie 2011 | 19:01 Citeşte mai departe -
#106 lvl100 07 iunie 2011 | 15:12 burlakul: se poate considera o incercare,cel putin omeneasca,de a duce o discutie
Sper sa dea roade.
Si nu o sa-mi dai data viitoare pe "nu zaiet pagadi"ca exemplu de promovare a dacomaniei, ca ce altceva ar putea fi conflictul dintre lup si iepuras, decat o alegorie la adresa conflictelor daco-romane.
-
#107 burlakul 07 iunie 2011 | 14:22 "#113lvl100:Eu v-am spus ca n-aveti nici o logica dar cica tot eu sunt ala rau."Faci progrese:)Daca n-ar fi fost acest "ne-ai spuso",pe care il tot evidentiezi in alte postari,se poate considera o incercare,cel putin omeneasca,de a duce o discutie...(nu cred "ca cel rau"se refera la punctul tau de vedere,ci mai mult la forma de expunere).
-
#108 lvl100 07 iunie 2011 | 10:00 Citeşte mai departe -
#109 burlakul 07 iunie 2011 | 4:44 "Ca sa nu mai spun de "deductiile istorice" ale voastre care imi aduc aminte filmul 23 cu Jim Carey. Unde eroul principal este un paranoic care interpreteaza absolut orice in jurul lui ca avand legatura cu cifra 23, facand calcule aparent perfect logice dar care de fapt nu aveau sens in realitate, dar toate avand aceasi finalitate : sa demonstreze ca cifra 23 e peste tot.
De exemplu in cazul numelui tau. Ar fi adunat si scazut literele( pozitia lor in alfabet) ar fi impartit la data ta de nastere si inmultit cu numarul copiilor tai si iar fi iesit in final "burlaku = 23" sau "Bufoni sunt cei ca tine, care pot sa stea la miezul noptii, sa se uite in ochii tai fara sa clipeasca si sa se planga ce tare arde soarele."Sarcasm si glume ieftine-in caz ca nu-ti era pe inteles la ce ma refer...
-
#110 burlakul 07 iunie 2011 | 4:16 Citeşte mai departe -
#111 burlakul 07 iunie 2011 | 3:52 As incerca sa-ti "descifrez" fiecare expunere sarcastica,dar deja imi fac impresia ca imi pierd timpul... -
#112 burlakul 07 iunie 2011 | 3:48 #106lvl100:"unii oameni" Asta e una din cele mai infantile defecte argumentative. Texte generale care vor sa dea impresia ca trasmit ceva, dar uin realitate nu spun nimic."
Crezi ca o sa schimbe ceva daca incep sa-ti demonstrez pe degete?(cu toate ca si sa m-am staruit sa fiu pe inteles)...La tine totul se limiteaza,la alegerea a 2-3 propozitii de care iti legi sarcasmul ieftin.
"lvl100:Care "unii" ? Care e ponderea lor adevarata raportata la comunitatea stintifica romaneasca si/sau internationala ? Sa-l luam pe Savescu. Savescu nu e nici macar istoric, e medic."Bine nu-l ai la inima pe Savescu,sa inteleg ca nici pe Prof. Timotei Ursu,nici pe Papadopol-Calimah,G.D. Iscru,Bogdan Petriceicu Haşdeu,
Alexandru Philippide, Nicolae Densusianu, Ion Simionescu, dr. C-tin Istrati,
Ioan Al. Brãtescu-Voineºti, dr. Lupu s.a. -
#113 burlakul 07 iunie 2011 | 1:53 #105Iata cu ce incepe "Descrierea Moldovei":Dimitrie Cantemir o dinioară Domn Sau Gospodariul Moldaviei este îndestul de cunoscut din Istoria care o a făcut el pentru împărățiea turcească și din scrisoarea vieții lui care este adaosă la acea istorie.
Tot din "Descrierea Moldovei":Prințul Dimitrie Cantemir s'a născut la anul 1673 Octomvrie 26, când tatăl său Constantin era numai Serdar la Orhei. La 1684 numindu-se Constantin Cantemir Domn Moldaviei
-
#114 lvl100 07 iunie 2011 | 0:55 Citeşte mai departe -
#115 lvl100 06 iunie 2011 | 23:59 Citeşte mai departe -
#116 MihaiP 06 iunie 2011 | 23:14 #103
Doar ca:- tara nu s-a numit Moldava, ci Moldova. Iar -ova e sufix slav care apare la multe toponime de origine slava.- sunt cunoscute mai multe nume de triburi si cetati dacice (din surse contemporane - precum Herodot sau Claudius Ptolemeu), si nimic asemanator cu Moldava nu e mentionat.E trasa de par tare demonstratia ta. -
#117 Afganets 06 iunie 2011 | 22:31 Живу в центре и специально оделся и прошелся до Примэрии и ЦИКа. Все тихо, даже все ТВ станции убрали. Не могу понять коммунистов. Еще в обед надо было поставить пикеты на всех основных направлениях — примэрия и ЦИК. Надеяться на то, что «запад» нам поможет глупо. Повторюсь: Власть не берут власть захватывают. Было есть и еще долго останется.
В 2001г. власдь взяли только потому, что никто не ожидал такого проигрыша. Но сейчас уже 2011. И власть 29.05 увидела что ей ожидать. Поэтому и подготовилась основательно. Просто так власть свою (на которую расчитывают вложившие деньги в ее сохранение) они не отдадут. На улицу надо выйти всем уважающим себя кишиневцам и дежурить возле этих зданий до конца. Чем больше нас будет и чем спокойнее мы будем себя вести (откидывая всех провокаторов) тем крепче уверенность в нашу победу.
ВСЕМ НА УЛИЦУ АЛЕКСАНДРИ 119 (ниже Штефана полквартала) И НА УЛИЦУ ВОЗЛЕ ПРИМЭРИИ. пока не поздно -
#118 burlakul 06 iunie 2011 | 22:16 Citeşte mai departe -
#119 burlakul 06 iunie 2011 | 21:59 Citeşte mai departe -
#120 lvl100 06 iunie 2011 | 18:09 burlakul: umaidecit sa-i intrebam pe alde lvl100 & Co
Simte-te liber sa ma intrebi ce vrei tu.
Mai putin adresa domiciliului tau stabil si cum sa ajungi acolo. Aia n-am de unde sa o stiu.
Dar aici e usor, faci ce faci de obicei : te uiti in buletin/carte de identitate si iti aduci aminte.