Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suntem Romani si punctum!!!!
Suntem un Stat Independent si pledez pentru asta Dar suntem Romani si vorbim romana!!! |
|
-
#41 CalinRomania 23 ianuarie 2013 | 21:51 Citeşte mai departe -
#42 sus 22 ianuarie 2013 | 20:28 #178SuntBasarabean
"Nici macar"
...bravo tigane ;) ...esti optimist...
-
#43 SuntBasarabean 21 ianuarie 2013 | 9:28 Nici macar! Poate totusi va corectati titul : Se spune corect in chineza suntem nu sunem! -
#44 sus 20 ianuarie 2013 | 16:24 #176SuntBasarabean
...esti disperat ...
-
#45 SuntBasarabean 07 ianuarie 2013 | 21:48 In Moldova nu au cum sa fie Moldoveni, ca doar acu 2600 de ani nu era nici urma de moldovan pe aici! Iaca hopa! Si pana sa fi inventat Chiril alfabetul.... cum scriau pre-moldovanii? Ce sciuai maica pre-astia .. inainte de anul 800 era noastra? Dragos, Bogdan, Stefan.....bateti apa in piua de 3 ani! Fiecare e ce l-a facut mama lui! P{e unii romanini pe altii fraieri... si pe altii rusi! Bafta lor! :) -
#46 sus 19 noiembrie 2012 | 9:59 Citeşte mai departe -
#47 CalinRomania 18 noiembrie 2012 | 19:57 Citeşte mai departe -
#48 CalinRomania 18 noiembrie 2012 | 19:49 #172 Draga sus........."
#171CalinRomania"Macar te-ai lamurit ca acesti carturari moldoveni se considerau romani "...romini s'au romani?:)))))))...
Draga sus.............................insusi denumirea noastra de romini ( ca sa ne intelegem) provine tot din cea de ......romani.......
Deci in contextul dat nu schimba nimic...........Iata cum moldovenii de fapt se denumeau
pe ei insusi in mod cat se poate de curat........romani , in timp ca ceilalti , din Transilvania si Valahia...........romini......in mod un pic mai "murdar" !!! :)))))))))) Tu ce parere ai..........
romini sau........romani ? :))))))))))))) -
#49 sus 18 noiembrie 2012 | 13:33 #171CalinRomania "Macar te-ai lamurit ca acesti carturari moldoveni se considerau romani "...romini s'au romani?:)))))))..."Descalecatul Moldovei -provenienta maramureseana a primilor domnitori ai Moldovei a fost demonstrata stiintific "........sigur ca nu:)))))))))))...nu se formuleaza corect afirmatia....erau din maramures...bun...si ce asta demonstreaza?...ca pina la ei nu erau nimeni?,dar daca erau,atunci cine erau?....si pe urma ce era pe atunci maramuresul?...... :)))este o intrebare destul de ghimpoasa...pe urma cu suzeranitatea ungureasca am intrebari?,cum s-a ajuns la asemenea concluzii,adica ce s-a analizat ca in final sa se demonstreze faptul suzeranitatii Moldovei....sint pre multe si dupa logica romineasca ,eu ca moldovan trebue neconditionat sa primesc rezultatul deductiei romine...imi pare rau, am dubii si mari dubii,unele intuitive altele prin insuficienta probelor folosite la rezultatul propus de partea romineasca. -
#50 CalinRomania 16 noiembrie 2012 | 0:22 Citeşte mai departe -
#51 sus 10 noiembrie 2012 | 21:04 #169SuntBasarabean Am vazut multi idioti,dar tu esti unul din cei care ii apreciez ca autentic!Doar esti romin:)))...eu logic,iar tu macar cu ceva argumente...adica idiot autentic din nascare...esti'o raritate:))))...Baete fane nustiu cum:))) totul e in minele tale...pastreazati idiotitatea! -
#52 SuntBasarabean 10 noiembrie 2012 | 17:33 Ba nu sunteti, sunteti traci! Ca aia au fost inainte de Cantemir! Si daca nici Traci nu vrei, putem fi Neadertal! Ca aia au fost si mai inainte! :) Tu sus esti sigur Homeo nesapiensis! -
#53 sus 09 noiembrie 2012 | 10:11 DA! romanii latini nu au ajuns in Maramures(daca apelati la mituri,povesti babesti)....si eu sper ca cei care vor sa ne rominizeze sa-si dee seama ca sintem frati prin daci...si doar prin daci!....Puteti citi ori si ce ,dar romini putem ajunge doar daca ghindim ilogic ca rominii... SINTEM MOLDOVENI!!!:)))))))))))))))))))))))...si doar cei care sint moldoveni,nu mai multi:))))!!! -
#54 sus 08 noiembrie 2012 | 10:49 Citeşte mai departe -
#55 CalinRomania 07 noiembrie 2012 | 22:13 Citeşte mai departe -
#56 CalinRomania 07 noiembrie 2012 | 22:06 Citeşte mai departe -
#57 CalinRomania 07 noiembrie 2012 | 21:58 #163 Binenteles draga sus ca nu am primit inca un raspuns adecvat de la Ioanic.........
-
#58 CalinRomania 07 noiembrie 2012 | 21:55 Citeşte mai departe -
#59 CalinRomania 07 noiembrie 2012 | 21:52 #161 Draga sus......." "Cand v-ati pierdut draga sus voi -moldovenii de la est de Prut numele de ROMAN ( Latin) ....????????? :))))))))))))))))))))))))))":))))))))Chind l-am avut si daca l-o avut chit l-o avut?......."......................................................................
Pai ai uitat deja discutia cu Ioanic despre Dimitrie Cantemir si ceea ce spunea el in celebra sa lucrare ca "Moldovenii niciodata nu si-au pierdut numele de Roman" ( cu citare aproximativa ) .????..................Si ca sa nu creem confuzii am specificat asa cum a facut-o si Ioanic de faptul ca este vorba de Roman ( Latin) si nu de......Romin.
-
#60 sus 07 noiembrie 2012 | 19:22 #160CalinRomania :))))))))))))))))))Insearch'inc-odati,da'n moldovnesti....voi rominilor va place sa vorbiti mult parca sinteti toti oratori si limba v-o ciopliti dupa fel:)))))))))))))))...noi moldovenii chind vrem sa vorbim,:)))scriem poezii,da ca regula putin ,concret si la subiect....stau eu in fata lui Stefat Musatin,stai tu in fata lui si povestesti de a tale... :)))))))))))cui o sai tai capu - tie,s'au tii:)))))...Si totus ce inseamna latin?...eu il aud ca "ceva de margine" si imi este interesant cum il vezi tu si de unde...si daca Stefan era roman latin atunci mutra avea de moldovan(nu moldovean), vezi pe gravura:)))))))(fii atent la gluma mea) si de ce oare l-o facut masa asa di moldovan la infatisari...."Cand v-ati pierdut draga sus voi -moldovenii de la est de Prut numele de ROMAN ( Latin) ....????????? :))))))))))))))))))))))))))":))))))))Chind l-am avut si daca l-o avut chit l-o avut?.........