Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
О молдавском языке
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#81 CalinRomania 04 ianuarie 2012 | 23:20 Draga victor ...#215 ..."
ba kear voi ati luat totul deagata, de ce nu ati luat voi numele moldova daca totusi ati acaparat cea mai mare parte moldoveii istorice..., cine cauma este deagata...
desigur dupa rominizarea aceasta naglaia si interventia rusiei, si din cauza conducatorilor incapabili care nu stiu ce vor, desigur ca nu osa mai avem nimic in comun cu modovenii istorici...
insa ne vom lupta cu toate aceste fenomene pentru a nu permete inadusirea moldovenismului... -
#82 lvl100 04 ianuarie 2012 | 22:07 Maldavanasca "mama limbii romane", Miorita in maldavaneste
http://www.youtube.com/watch?v=06vuLUeKsaQ&feature=related
-
#83 lvl100 04 ianuarie 2012 | 18:45 Citeşte mai departe -
#84 MihaiP 04 ianuarie 2012 | 13:43 victor:
desigur dupa rominizarea aceasta naglaia si interventia rusiei, si din cauza conducatorilor incapabili care nu stiu ce vor, desigur ca nu osa mai avem nimic in comun cu modovenii istorici...
insa ne vom lupta cu toate aceste fenomene pentru a nu permete inadusirea moldovenismului...
Romania si romanismul sunt in buna masura creatiile moldovenilor istorici. Acelasi lucru nu se poate spune despre moldovenism, care a aparut in Uniunea Sovietica pentru a da o identitate ne-romaneasca moldovenilor de la est de Prut. Daca voi cautati o legatura mai stransa cu Moldova istorica, o puteti gasi tocmai in romanism.
-
#85 victor 04 ianuarie 2012 | 11:52 ba kear voi ati luat totul deagata, de ce nu ati luat voi numele moldova daca totusi ati acaparat cea mai mare parte moldoveii istorice..., cine cauma este deagata...
insa ne vom lupta cu toate aceste fenomene pentru a nu permete inadusirea moldovenismului...
-
#86 razesu 04 ianuarie 2012 | 10:09 victor:
situatea geopolitica a dus la ceia ca sau creat 2 state vecine
-mare adevar graitai maldavane.........doar situatia geopolitica a dus la formarea RM nu realitatile etnice...........ca dupa 200 de ani voi nu mai aveti multe in comun cu moldovenii originari este o cu totul alta poveste...
victor:
moldovei istorice
-cum dealtfel ti-am atras atentia nu mai vorbi tu de Moldova isttorica ,pentru ca nu mai ai nimic in comun cu ea.....voi trebuie sa va creati propria istorie care incepe cu anul 1812...nu sa luati totul dea gata de la altii.... -
#87 victor 04 ianuarie 2012 | 9:33 imi pare rau ca cit de standard vorbesti tu iti permiti sa ma numesti cu cuvinte de genul ipocrit etc... asta de ce da dovada?
kear si ceia ca limba rom. este standart si literara trebuie sa te gindesti ca are originea de pe meleagurile moldovei istorice, situatea geopolitica a dus la ceia ca sau creat 2 state vecine unde fiecare sia dat denumire la limba pe care o vorbeau asa cum a vrut.
-
#88 lvl100 03 ianuarie 2012 | 18:09 Citeşte mai departe -
#89 victor 02 ianuarie 2012 | 23:44 anumite persoane care au puterea de a influenta sint o fost si o sa fie mereu, care nici odata nu sint deacord ce ceia ce este sau au cazut sub influenta altora...
eu nu sint istoric cis un om simplu
PS.
tu vorbesti romineste!
eu vorbesc moldoveneste
kear si daca sint asemanatoare foarte mult fiecare vorbim limba neamului, si stramosilor...
-
#90 CalinRomania 01 ianuarie 2012 | 3:42 LA MULTI ANI !!! SANATATE ,FERICIRE SI NUMAI REALIZARI IN ANUL CARE DE ABIA A VENIT !!! SI ASTA TUTUROR ,INDIFERENT DE IDEI SAU ZONA GEOGRAFICA !!!
FRATI MOLDOVENI DE PESTE PRUT CARE AVETI IDEI UN PIC MAI ROMANOFOBE.......
DACA SUNTETI "PE RECEPTIE" UITATI-VA ACUM LA EMISIUNEA DE REVELION DE LA ANTENA 1..........PREZENTATOAREA ESTE O MOLDOVEANCA IN COSTUM POPULAR ,IAR INVITATII CQANTARETI DE MUZICA POPULARA DIN MOLDOVA DE PESTE PRUT,MOLDOVA ROMANEASCA,BUCOVINA,MARAMURES,BANAT,MUNTENIA SI OLTENIA..................
SI VEDETI CE FRUMOS VORBESC CU TOTII,CE BINE SE SIMT IMPREUNA CE BANCURI HAIOASE SPUN.........ACESTA ESTE SPIRITUL ROMANESC.............................
INCA O DATA UN CALDUROS "LA MULTI ANI !!! " TUTUROR SI TOT BINELE DIN LUME !!!
-
#91 lvl100 31 decembrie 2011 | 20:47 Citeşte mai departe -
#92 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:59 In fine.............draga victor.........analizeaza un pic mai atent ceea ce citesti din diferite surse.........Pe de alta parte ,draga admin ,imi pare rau ,dar "mi-am iesit un pic din pepeni"
cand vad atatea neadevaruri scrise .......si mai ales cu o vadita intentionalitate.......
-
#93 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:56 Intalnim iarasi expresia "poporul moldovenesc" cu vadita intentie de a-l face ceva diferit fata de poporul roman...........Iar apoi,o corectie in citat "ca Eminescu .moldovan fiind"-(GRESIT -MOLDOVEAN FIIND NU MOLDOVAN) Daca numiti expresiile din dictionarele romanesti........Si nu inteleg aici unde este problema.Desigur Eminescu se simtea moldovean din moment ce era moldovean,si era cat se poate de logic si de normal sa arate o "dispozitie fireasca pentru formele obarsiei sale"...........................
CEEA CE NU INSEMNA CA NU ERA SAU CA NU SE SIMTEA SI ROMAN !!!! -
#94 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:56 Urmeaza "Popular mai înseamnă şi „specific acestui popor”, deci specific poporului moldovenesc. Astfel dicţionarele româneşti încă o dată confirmă concluzia lui Perpessicius „că Eminescu, moldovan fiind, va arăta o dispoziţie firească pentru formele obîrşiei sale, formele moldave”.".................................................................................................... -
#95 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:54 Da ....iarasi am ceva "probleme tehnice"
-
#96 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:47 Citeşte mai departe -
#97 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:36 Citeşte mai departe -
#98 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:28 Citeşte mai departe -
#99 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:24 Citeşte mai departe -
#100 CalinRomania 31 decembrie 2011 | 16:15 Citeşte mai departe