Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#281 promoldova 19 august 2011 | 22:46 #797 Ei cred ca au patentat istoria si ca noi prostii moldoveni basarabeni rusificati nu cunoastem istoria adevarata, si ei trebuie numai decit sa ne ilumineze deoarece ei au patenta.
-
#282 razesu 19 august 2011 | 20:56 #803
multumesc.... -
#283 razesu 19 august 2011 | 20:55 burlakul:
Spune-mi cine-i de vina,ca in Rusia ne ducem mai liber,decit pe paminturile stramosesti???(romanii o sa va spuna!!!"Rusia si zombatii de moldoveni",voi sa-i ascultati si nici sa nu va indoiti de spusele lor,ei va sunt MAI frati ca noi...Ei va vor binele,dar noi numai rau nutrim pentru voi...Pacat ca ati ajuns sa credeti toate prostiile...)
-noi am avut de facut o alegere....mergem alaturi de lumea civilizata ori ne complacem in promiscuitate.....am facut acesta alegere cu toate riscurile pe care le implica si binenteles ne-am asumat si toate pierderile inerente...... -
#284 razesu 19 august 2011 | 20:51 #801
nu merge link-ul.... -
#285 razesu 19 august 2011 | 20:50 burlakul:
"uneste si hai sa conducem impreuna
-sint de acord cu asta ,din punctul meu de vedere o unire nu se poate face fara federalizarea Romaniei.....in principiu statul puternic centralizat este depasit in acest moment al dezvoltarii sociale...... -
#286 razesu 19 august 2011 | 20:46 burlakul:
dar stim cu totii influienta rusiiei in sovete,iata si unele aspecte rusesti mai accentuate din partea moldovenilor vorbitori de limba rusa...Fenomenul dispare incetisor dupa destramarea sovetelor...
-avind in vedere opiniile exprimate de unii participanti la acest forum da-mi voie sa ma indoiesc... -
#287 razesu 19 august 2011 | 20:42 burlakul:
Si in privinta supei moldo-ruse,a fost si supa moldo-turca pe aici,nu supravetuiesc ele)schimbari se intimpla in fiecare zi...
-aceasta comparatie este total deplasata..vechile intelegeri intre domnitorii moldoveni si IO
stipulau clar ca supusii turci nu se puteau aseza pe teritoriul Moldovei si nu puteau ridica moschei, desi evident acesta coabitatre a avut un impact asupra modului de viata al moldoveanului de rind totusi nu se poate compara cu desnationalizarea metodica si riguroasa practicata cu metode mult mai moderne de Rusia in Basarabia.... -
#288 razesu 19 august 2011 | 20:26
burlakul:
P.S. eu inteleg formarea romanismului aici,in aceasta regiune,a fost unica cale de a uni untr-un singur popor acesta regiune...Dar in 200 ani s-a perversat complect aceasta notiune.Daca o sa continuati asa ginditiva unde o sa ajungeti?!
-OK,nu sintem un popor care vorbeste o limba neolatina...te rog sa explici argumentat ce limba vorbim?
-
#289 razesu 19 august 2011 | 20:19 Citeşte mai departe -
#290 lvl100 19 august 2011 | 18:08 burlakul: Latina in care se scrie n-a fost inventata de academia din RO
Tu ori vorbesti de alfabetul bazat pe grafia latina ( unde absolut nimeni nu a sustinut ca ar fi fost inventat in Romania intr-o discutie in care era vorba de limba literara- vocabular/gramatica nu de alfabete), deci tu ai intrebat si tot tu ti-ai raspuns. Ceea e destul de ingrijorator din punct de vedere medical trebuie sa recunoastem.
Ori te referi la limba latina in sine , care fiind una moarta nu are relevanta.
In orice caz, ce e sigur e un alt post by Burlake total paralel cu subiectul dezbatut.
-
#291 burlakul 19 august 2011 | 11:55 razesu,va poftim la drochia:):
http://www.youtube.com/watch?v=AxrXhSeS5AE&feature=BFa&list=WL9E30B9A7FB0B594E&index=2
Si cum cinta Dan Spataru,"Drurile noastre poate,se vor intilni vre-o data..."
-
#292 burlakul 19 august 2011 | 11:46 Spune-mi cine-i de vina,ca in Rusia ne ducem mai liber,decit pe paminturile stramosesti???(romanii o sa va spuna!!!"Rusia si zombatii de moldoveni",voi sa-i ascultati si nici sa nu va indoiti de spusele lor,ei va sunt MAI frati ca noi...Ei va vor binele,dar noi numai rau nutrim pentru voi...Pacat ca ati ajuns sa credeti toate prostiile...) -
#293 burlakul 19 august 2011 | 11:41 razesu,citeste si un articol,cum noi tot "ne indepartam de voi","numai noi sintem vinoveti de tot raul RO",asa doar va fac sa credeti unii dintre fratii romani...Si ce-i mai dureros,voi chiar credeti...
http://vox.publika.md/politica/romania-impune-noi-interdictii-68711.html
-
#294 burlakul 19 august 2011 | 11:06 Salut tuturor!!!Un sfirsit de saptamina cit mai placut!;)
P.S.Cu aceasta trebuia sa incep...:)
-
#295 burlakul 19 august 2011 | 11:02 De ce si voi si rusii merg pe calea"destrama si condu"?Asa n-o sa merga!O sa acceptam numai "uneste si hai sa conducem impreuna",pe motiv ca suntem oameni liberi ce-si pretuiesc libertatea!!! -
#296 burlakul 19 august 2011 | 10:57 razesu: -sincer, nu se observa...aia fac ce vor la voi acasa.....Nu rusii fac ce vor la noi acasa,dar moldovenii vorbitori de limba rusa,pentru ca ei sunt la ei acasa,s-au nascut in aceasta tara,multi din ei in perioada sovetica,dar stim cu totii influienta rusiiei in sovete,iata si unele aspecte rusesti mai accentuate din partea moldovenilor vorbitori de limba rusa...Fenomenul dispare incetisor dupa destramarea sovetelor...Nu mai faceti si voi tragedie nationala din aceasta!!!Mai veniti prin Moldova,voi mai usor veniti la noi decit noi la voi(desigur ca tot noi suntem de vina,pai nu va recunoastem de frati,ce sa le permitem moldovenilor sa se duca in Moldova de peste Prut...)...Poate te vei convinge ca Moldova din televizorul romanesc nu-i chiar asa cum vor unii s-o arate;)
-
#297 burlakul 19 august 2011 | 10:48 Citeşte mai departe -
#298 razesu 19 august 2011 | 9:48 nicoara:
In linii generale - da, La moment rusia are nevoe ca noi sa fim un cvasistat in orbita ei de influenta. Incetul cu incetul, chiar si fara mari eforturi noi ne departam tot mai mult de rusi, influenta rusilor scade inevitabil
-sincer, nu se observa...aia fac ce vor la voi acasa..... -
#299 nicoara 19 august 2011 | 0:30 razesu: -da mai,tot noi sintem de vina ca stati voi capra la rusi..
In linii generale - da, La moment rusia are nevoe ca noi sa fim un cvasistat in orbita ei de influenta. Incetul cu incetul, chiar si fara mari eforturi noi ne departam tot mai mult de rusi, influenta rusilor scade inevitabil. Romania se stradue din rasputeri sa ocupe locul lor si este durerea noastra de cap pe viitor.E si normal ca noi sa opunem rezistenta
-
#300 lvl100 19 august 2011 | 0:19 Citeşte mai departe