Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#261 promoldova 09 septembrie 2011 | 19:13 lvl100: Apropo de acuzatii de raspunsuri aiurea.
La cite intrebari eu nu am primit raspunsuri.
-
#262 promoldova 09 septembrie 2011 | 19:11 Citeşte mai departe -
#263 lvl100 09 septembrie 2011 | 18:09 Citeşte mai departe -
#264 razesu 09 septembrie 2011 | 18:07 promoldova:
Apreciaza multi, dar nu au cu cine discuta. Deoarece raspunsul e singur-voi nu intelegeti nimic, nu cunoasteti istoria adevarata,moldovenismul e creat de Stalin (s.a) si sinteti romini si punctum
-dar va rugam sa impartasiti cu noi adevarul ca sa ne iluminam si noi.......te rog scoate-ne din intuneric..........te rog....eu recunosc sint un moldovean care am creierul spalat de romani...si vreau sa fiu salvat de niste moldoveni care au trait "liber" la umbra marelui TATUC de la rasarit, pastrind adevaratele valori ale moldovenismului invatind la scoala in limba rusa, exprimindu-se mai usor si cu predilectie intr-o limba straina si botezindu-si copii cu adevarate nume moldovenesti de genul Igor, Serghei, Viaceslav etc...in concluzie niste adevarati urmasi ai lui STEFAN....... -
#265 promoldova 09 septembrie 2011 | 16:24
lvl100:Vorbind de eficienta, e cam ciudat totusi numarul extrem de mic de utilizatori.
Apreciaza multi, dar nu au cu cine discuta. Deoarece raspunsul e singur-voi nu intelegeti nimic, nu cunoasteti istoria adevarata,moldovenismul e creat de Stalin (s.a) si sinteti romini si punctum.
-
#266 lvl100 09 septembrie 2011 | 9:24 SPQR: Exemplu de propaganda moldovenista buna (eficienta):
Eficient e un cuvant prea generos. Insa intr-adevar , fiind probabil primul site profesonist pe acest domeniu, arata si mai balansat comparativ cu celelalte existente.
SPQR:are desi pare sa fie accesat de aceeasi 10 oameni zi de zi
Vorbind de eficienta, e cam ciudat totusi numarul extrem de mic de utilizatori. Din cate am inteles situl a beneficiat/beneficiaza de o reclama ca la Coca Cola , cu banere mari si tot tacamul.
Ar fi interesat de vazut care e explicatia. Oare chiar moldovenii nu sunt interesati de buneii lor cucuteni de acu` 8000 de ani ?
-
#267 SPQR 09 septembrie 2011 | 0:20 Citeşte mai departe -
#268 CalinRomania 08 septembrie 2011 | 22:57 Citeşte mai departe -
#269 CalinRomania 08 septembrie 2011 | 22:53 Citeşte mai departe -
#270 lvl100 08 septembrie 2011 | 10:14 promoldova: inclusiv şi Stati, era vorba despre două denumiri a unei singure limbiAnalogii în lume sunt destule.
Pai daca sunt asa multe da-ne si noua niste exemple de limba literare oficiale al tarii X , care e furata pana la ultima virgula, redenumita total diferit si facuta propria limba oficiala de alta tara.
Hai sa vedem MACAR cateva exemple bune, ai zis ca analogii sunt destule.
-
#271 promoldova 07 septembrie 2011 | 22:33 #128
Poate că aţi visat noaptea un coşmar, în legătură cu limbile.:)))) Nimeni nu a susţinut că acestea sunt limbi diferite, inclusiv şi Stati, era vorba despre două denumiri a unei singure limbi şi cu privire la diferenţele la nivel de dialecte . Analogii în lume sunt destule.
-
#272 SPQR 07 septembrie 2011 | 16:05 Cred ca la asta te refereai, propunerea Academiei de Ştiinţe din Moldova din iunie anul trecut de a trece la sunt şi Â.
http://www.azi.md/ro/story/8884
Propunerea ar fi trebuit sa fie concretizată până în aprilie 2011 din raţiuni economice, astfel cărţile editate peste Prut având o piaţă de desfacere mai mare....că vorbim aceeaşi limbă nu-i aşa?
Curios că nu este pe forum niciun cercopitec din ala care să afirme că cele doua limbi sunt mai diferite ca araba cu chineza. Unde eşti tu Stati să vezi că adepţii tăi nu fac lobby pentru limba moldovenească?
-
#273 lvl100 06 septembrie 2011 | 18:06 andrei: nu cred ca am invatat limba academiei romane la scoala in chisinau.
Poate in micul tau univers cu sirene si raketi stelari , nu.
Dar in universul adevarat , din pacate pentru tine, RM nu are/nu a fost in stare sa isi creeze un standard al limbii literare.
Deci DA, ai invatat dupa standardul Academiei Romane.
Poanta tare e ca desi standardul a fost copiat pana la ultima virgula, mai aveati si voi o singur lucru care era diferit : folosirea lui "sunt" si "â". Dar normal ca nu avea cum sa tina prea mult.
Academia Moldovei !, deja lansase un proiect de introducere a acestor norme cu ceva vreme in urma. Pacat ca nu am mai urmarit sa vad ce au facut, daca a intrat deja in vigoare sau nu inca.
-
#274 andrei 06 septembrie 2011 | 14:55 vasilica, stiam limba asta inainte sa vin la voi in tzara deci nu cred ca am invatat limba academiei romane la scoala in chisinau.
-
#275 lvl100 06 septembrie 2011 | 12:57 andrei: vorbim limba pe ne-au invatat-o parintii nostri, si ei de la parintii lor samd care de la inceputuri se numea moldoveneasca,
ASTA in care scrii tu acum NU e limba stramosilor tai. Nu cei din raionul Taraclia au rafinat-o. E limba literara a academiei de pe Dambovita.
Simte-te liber sa promovezi rusismele si arhaismele (comparativ cu limba romana) sa ne arati maldavaneasca in toata splendoarea ei.
De aia, nu va ia nimeni in serios nici pe scena internationala cu "limba maldavana" Nu poti sa copii o limba literara de la alti si apoi sa sustii fara sa clipesti ca : ca exact limba asta o vorbim noi de 8000 de ani
-
#276 andrei 06 septembrie 2011 | 12:09 Citeşte mai departe -
#277 razesu 06 septembrie 2011 | 10:28 #121
-respect dreptul fiecarei comunitati la autodeterminare, pina la punctul in care incetati sa construiti tot felul de teorii fantasmagorice despre moldovenism, pentru ca acest lucru ne implica si pe noi ceilalti moldoveni... -
#278 manciu 06 septembrie 2011 | 9:29 Este o dezinformare totala este un razboi declansat nu de azi si nici de eri ,din razboiul asta iau parte ca rol principal Russia (sunt convins ca russia are un rol principal) europa ,america ,si alte formatiuni atit politice si nu prea politice si toti au onteresele lor ,russia vrea ca populatia moldovei sa creada ca romania ai dusmanul moldovei ...romania invers.
razboiul asta va continua pina atunci cand vom scoate toate tirfele din parlament care tradeaza tara zi de zi si ai vom anpusca asa cum facea gitler cu tradatorii sai.
-
#279 andrei 06 septembrie 2011 | 8:11 @razeshu
OK, eu iti respect intru totul alegerea. Tu o respecti si accepti pe-a mea?
-
#280 Iciutac 05 septembrie 2011 | 21:47 Vai de capu vostru ... Sunteti niste tradatori ... Chiar sunteti "moldoveni" !!!