Moşana este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Moşana și Octeabriscoe. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1749 de oameni. Satul Moşana a fost menționat documentar în anul 1634.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#121 CalinRomania 09 mai 2013 | 22:08 #2200 Draga sus......." "Ei bine ,draga sus, aici am ajuns la "buboi""Nu merge vorba ca imi place sa scot ochii cu astfel de lucruri,insa deamu ma doare capul cum permanent amentiti despre rusi,ca ne-au facut ceea,s'au alta...au fost si au trecut ,mai bine sa nu sa se repete nici odata(asta ar fi cel mai prost sa nu invatam din trecut)...Si la urma urmei noi cu tine comunicam destul de omeneste nu pre vad sa importe ce au facut rusii,s'au rominii la o perioada s'au alta..." -
#122 CalinRomania 09 mai 2013 | 22:07 #2213 Draga sus , oare pentru tine conteaza de unde vine Presedintele sau Primul Ministru al R.Moldova ??? Conteaza daca este din Chisinau,Orhei,Soroca ,Cahul sau Tighina ?
Oare nu te intereseaza sa fie un om ( niste oameni) care sa faca ceva bun pentru Tara ???
Pentru bunastarea populatiei ???...............................
Si daca tu ma aprobi - si cred ca logic asa ar fi - cum ar fi ca eu sa iti raspund : "Amu sigur la voi asta nu mai are importanta si sint de acord ca ar face mai bine treaba fie el si papuas..."....????? -
#123 CalinRomania 09 mai 2013 | 22:03 #2200 Draga sus....""Pe mine unul putin ma intereseaza ca Presedintele sau Primul Ministru sunt din Moldova,Dobrogea ,Transilvania,Oltenia,Maramures,Banat,etc" Amu sigur la voi asta nu mai are importanta si sint de acord ca ar face mai bine treaba fie el si papuas... -
#124 CalinRomania 09 mai 2013 | 21:59 Citeşte mai departe -
#125 CalinRomania 09 mai 2013 | 21:17 Citeşte mai departe -
#126 CalinRomania 09 mai 2013 | 20:36 Citeşte mai departe -
#127 CalinRomania 09 mai 2013 | 20:16 #2200 Draga sus...." "Pe de alta parte razi sau nu , daca tu reusesti sa ii convingi pe cei de la Academia Romana"Nu pre cred ca m-ar interesa sa conving pe cineva...se ia la nivel de stat decizia si stiintific se confirma...de la inceput se studieaza minutios cauzele si necesitatile schimbarii am in vedere RMoldova si treptat vezi ca o sa apara si diferente in limba...socot ca ar trebui sa ne reintoarcem la limba secolului XVII de studiere si de acolo de vazut care schimbari au fost juste si care nu...daca va fi nevoe singur gasesc si filiologii necesari ..." -
#128 CalinRomania 09 mai 2013 | 20:14 #2200 Draga sus......" "Sincer nu stiu daca "moldovean" este mai vechi sau nu ca forma decat "moldovan"."Ai dovezi?"
..................................................:)))))))))))))))))))))))))))
Esti tare haios ! :))))) Din moment ce iti spun clar ca " Sincer NU STIU ....." ....Tu imi ceri dovezi ???
:)))))))))))))))))))))) -
#129 CalinRomania 09 mai 2013 | 20:09 Citeşte mai departe -
#130 CalinRomania 09 mai 2013 | 20:03 #2199 Draga sus......." "Atunci cand citezi pe cineva -practic afirmi ca acea persoana a spus EXACT acele cuvinte pe care tu le citezi...."Eu ma gindeam ca este important continutul si nu cuvintele aparte care reese din una,s'au alta...Te gindesti ca eu as specula cu acest fapt?...cred ca este pre marunt pentru mine sa m-apuc sa infirm ceea ce tu n-ai avut in vedere.." -
#131 CalinRomania 09 mai 2013 | 20:01 Citeşte mai departe -
#132 CalinRomania 09 mai 2013 | 19:47 Citeşte mai departe -
#133 CalinRomania 09 mai 2013 | 19:37 Citeşte mai departe -
#134 CalinRomania 09 mai 2013 | 19:34 #2201 Draga sus.........nu am spus ca nu ai dat acel link........am spus ca eu nu mi-am dat seama de el.........:)))))))
-
#135 sus 03 mai 2013 | 22:24 #2198
"Legat de link-ul tau -sincer ,chiar nu mi-am dat seama ca tu sa imi fi dat aceasta sursa......"Priveste 2151... -
#136 sus 03 mai 2013 | 22:21 Citeşte mai departe -
#137 sus 03 mai 2013 | 21:53 Citeşte mai departe -
#138 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 21:08 #2197 Ei bine ,draga sus, aici am ajuns la "buboi" ....si sunt lucruri care nu imi fac multa placere - sa aflu cum taranii de la est de Prut erau nemultumiti de Unirea cu Romania.
Sunt unele aspecte pe care chiar doresc sa la "scoatem la lumina" - fie ca imi fac fie ca nu imi fac placere. Pentru ca asa este CORECT......................................
Legat de link-ul tau -sincer ,chiar nu mi-am dat seama ca tu sa imi fi dat aceasta sursa........Tocmai de aceea nu l-am mai pomenit.
Chiar mi-as dori sa "scoatem" aici pe forum aceste documente si sa le putem dezbate.
Am dat o "ochiata" insa din pacate nu prea am mult timp pentru dezbateri- tocmai de aceea am lasat acest "subiect spinos" la urma.
-
#139 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 21:03 #2188 Draga sus....." #2186
http://razboiulpentrutrecut.wordpress.com/
".......chiar sunt curios sa vad aceste "multe nelegiuiri din partea autoritatilor romine ca furturi,violuri,omoruri si restu..."..............""
Mai sus este referinta la un blog...ti l-am dat mai inainte si-mi este straniu ca n-ai pomenit de el....
Personal am o carte cu referinte la docummente privitor la plingerile taranilor din satele moldovenesti...scrisori cu continut de genul sus amintit de mine...
Eu nu iubesc sa ma joc cu birfe...am auzit si am verificat documentar...s'au caut pina gasesc prin deduceri logice...viziteaza blogul ce ti l-am oferit si sa stii ca sint mult mai multe." -
#140 CalinRomania 29 aprilie 2013 | 20:59 Citeşte mai departe