Ретень-Василеуць (Reteni-Vasileuţi) – село в составе коммуны Браниште района Рышкань. Село расположено на расстоянии 35 км от города Рышкань и 182 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 201 человек. Первое документальное упоминание о селе Ретень-Василеуць датировано 1889 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1061 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:23 Si......apoi draga Nicoara ......spui ca rusii sunt venetici in schimb maghiarii sunt autohtoni........."Rusii nu pot fi populatie de baza fiindca ei sunt vinitici, se stie precis cind si de unde au venit.
Maghiarii, dupa cite stiu eu, sunt autohtoni, si daca acel teritoriu este al romaniei - cred ca maghiarii fac parte din populatia de baza... dar de ce sa discutam aceasta problema, ea pentru voi e foarte sensibila, voi stati pe pozitia statului unitar".....................................
NUUUUUU !!! Draga Nicoara !!! De ce ??? Stai linistit !!! Pai noi va "deranjam" pe voi si voi nu aveti dreptul sa ne "deranjati" pe noi ???? NUUU ,draga Nicoara !!!
Hai sa discutam........deci tu imi spui mie ca ,in timp ce rusii sunt venetici pe plaiurile Moldovene ........maghiarii ar fi autohtoni pe meleagurile Transilvanene ??????????????
-
#1062 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:19 Draga Nicoara ,#1267 .......chiar sunt curios sa aflu ce spune DEX-ul legat de acesta notiune ....."DE BAZA " ????.......Sunt in Italia si nu am DEX-ul aici......am doar doua "chestii" similare Italienesti......."Vocabolario della lingua italiana " a lui Zingarelli si "Dizionario enciclopedico universale" in doua volume editat de "Corriere della sera".....
Dar cum vorbim despre notiuni de limba romana DEX-ul nostru are autoritate mai mare......
-
#1063 nicoara 12 февраля 2012 | 23:14 CalinRomania: Sa inteleg ca tu consideri minoritatea nationala a maghiarilor din Transilvania drept.......POPULATIE DE BAZA A ROMANIEI
CalinRomania:Pai in cazul acesta este corect sa spun ca minoritatea ruseasca din R.Moldova este POPULATIE DE BAZA a acesteia ?
Rusii nu pot fi populatie de baza fiindca ei sunt vinitici, se stie precis cind si de unde au venit.
Maghiarii, dupa cite stiu eu, sunt autohtoni, si daca acel teritoriu este al romaniei - cred ca maghiarii fac parte din populatia de baza... dar de ce sa discutam aceasta problema, ea pentru voi e foarte sensibila, voi stati pe pozitia statului unitar
-
#1064 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:11 Cam tre sa merg sa fac o baita.......#1264.........In momentul "anexarii " Basarabiei spune-mi , te rog unde era Capitala Romaniei si care erau granitele teritoriului controlat de Guvernul Romaniei...............In alta ordine de idei.........spune-mi ,te rog, unde erau indeplinite mai multe conditii de pace ,de liniste pentru populatie pentru a putea sa-si aleaga in mod democratic,propriul viitor ??? In Transilvania sau in Basarabia ???
-
#1065 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:04 Draga Nicoara ,spune-mi te rog,ce intelegi tu prin notiunea de ........populatie.....DE BAZA ?????? :))))))))))
-
#1066 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:03 Pai in cazul acesta este corect sa spun ca minoritatea ruseasca din R.Moldova este POPULATIE DE BAZA a acesteia ???? :))))))))))))))))))
-
#1067 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:02 Draga Nicoara...#1263......."
CalinRomania:Minoritatea nationala a MAGHIARILOR din Transilvania-Romania se incadreaza cumva in aceasta notiune
Cred ca da."
Sa inteleg ca tu consideri minoritatea nationala a maghiarilor din Transilvania drept.......POPULATIE DE BAZA A ROMANIEI ???????? :)))))))))))))
-
#1068 nicoara 12 февраля 2012 | 22:46 CalinRomania: De ce nu incepi chiar tu
Bine, pe scurt: Ardealul s-a UNIT cu romania, aceasta o demonstreaza faptul ca la Alba Iulia au participat reprezentanti din toate comunele.
Basarabia a fost ANEXATA- aceasta o demonstreaza prezenta fortei militare, conditiile unirii(autonomie larga), incalcarea acestor conditii si dizolvarea fortata a organului legislativ
-
#1069 nicoara 12 февраля 2012 | 22:40 CalinRomania: Minoritatea nationala a MAGHIARILOR din Transilvania-Romania se incadreaza cumva in aceasta notiune
Cred ca da.
-
#1070 CalinRomania 12 февраля 2012 | 22:21 Читать далее -
#1071 CalinRomania 12 февраля 2012 | 22:18 Draga Nicoara...#1259......"Celor ce prefera sa vorbeasca despre fratie si spirit romanesc le propun sa compare in ce mod in 1918 a intrat in componenta romaniei Transilvania si Basarabia, ca sa puteti intelege de ce noi ne atirnam in asa mod catre romani".............
...............................................................................................................................
De ce nu incepi chiar tu,draga Nicoara cu aceste comparatii ???
-
#1072 CalinRomania 12 февраля 2012 | 22:12 De aici ,permite-mi sa "extrag" exact acel "prim sens" la care te refereai......"1. Persoană care aparține populației de bază a României".............De aici ,permite-mi sa subliniez......
"1. Persoană care aparține POPULATIEI DE BAZA a României"....................................
...............................................................................................................................
Si aici,te rog ,draga Nicoara sa-mi raspunzi la o intrebare.......si anume:................
Minoritatea nationala a MAGHIARILOR din Transilvania-Romania se incadreaza cumva in aceasta notiune a .........POPULATIEI DE BAZA a Romaniei ?????
-
#1073 nicoara 12 февраля 2012 | 22:09 Читать далее -
#1074 CalinRomania 12 февраля 2012 | 22:07 Draga Nicoara ,#1252...."
CalinRomania:Roman-persoana care se incadreaza in etnia romana ( nationalitatea romana)............care vorbeste limba romana,care isi insuseste cultura romana.............
Noi incepem pe al doilea cerc sa batem apa in piua. Limba se dezvolta, unele cuvinte dispar, altele noi apar, iar altele ca <roman> isi scimba sensul. Deschide DEX-ul:ROMẤN, -Ă, români, -e, s.m. și f., adj. I. S.m. și f. 1. Persoană care aparține populației de bază a României sau este originară din România. Dupa cum vezi primul sens al acestui cuvint este la direct legat nu de etnie ci de statul roman. Asa este si logic. La rind este cuvintul <moldovean>, el la fel e pe cale de a-si schimba sensul -
#1075 nicoara 12 февраля 2012 | 21:52 -
#1076 nicoara 12 февраля 2012 | 20:58 lvl100: Este exact logica acelor romani care spun ca daca majoritatea moldovenilor sunt romani inseamna ca toti moldovenii ( inclusiv RM) sunt romani,.
Nu ai dreptate, observa ca cuvintele mele <EU IN DISCUTIILE MELE> nu pretimnd la un adevar suprem sau la o lege noua, ci se refera clar la punctul meu de vedere personal
-
#1077 nicoara 12 февраля 2012 | 20:52 razesu: ...intr-un sfert dintr-o jumatate dar care vrea sa se transforme intr-un intreg....
Si ce e mai interesant - ca se transforma cu succes !:)))
-
#1078 lvl100 12 февраля 2012 | 20:17 Читать далее -
#1079 razesu 11 февраля 2012 | 20:53
Ok. Discutia e inutila, se pare ca la tine persista ideia fix
-ce se intimpla?ai ramas fara argumente?.....in general adevarul doare....
nicoara:
Vrem noi sau nu dar astazi exista doua state - Romania si R Mldova.
-nimeni nu contesta acest lucru.......tot ceea ce cer eu aici este sa nu mai aberati despre moldovenism pentru a justifica noua voastra constructie statala....trebuie sa tineti cont de faptul ca sint mai multi etnici moldoveni in afara RM decit in RM....
nicoara:
Chiar daca rusii nu ar fi dus nici o ideologie si in acest caz 150 de ani de viata in comun isi lasa amprenta sa, voi chiar credeti ca se poate arunca la gunoi trecutul?
-si eu ce naiba am spus pina acum...aceasta "amprenta" a devenit distincta si predominanta in fata caracteristiclor moldovenesti, transformindu-va in "ceva" fara forma si fara fond.....intr-un sfert dintr-o jumatate dar care vrea sa se transforme intr-un intreg.... -
#1080 nicoara 11 февраля 2012 | 19:48 CalinRomania: Roman-persoana care se incadreaza in etnia romana ( nationalitatea romana)............care vorbeste limba romana,care isi insuseste cultura romana.............
Noi incepem pe al doilea cerc sa batem apa in piua. Limba se dezvolta, unele cuvinte dispar, altele noi apar, iar altele ca <roman> isi scimba sensul. Deschide DEX-ul:ROMẤN, -Ă, români, -e, s.m. și f., adj. I. S.m. și f. 1. Persoană care aparține populației de bază a României sau este originară din România. Dupa cum vezi primul sens al acestui cuvint este la direct legat nu de etnie ci de statul roman. Asa este si logic. La rind este cuvintul <moldovean>, el la fel e pe cale de a-si schimba sensul