Улму (Ulmu) – село и административный центр одноименной коммуны в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра, Республика Молдова. В состав коммуны входят населенные пункты Улму, Лысая Гора и Улмул Мик. Село расположено на расстоянии 5 км от города Рыбница и 111 км от муниципия Кишинев. По данным 2012 года, в селе проживало 719 человек. Село Улму было основано в 1925 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1161 gex 30 января 2012 | 16:01 Читать далее -
#1162 burlakul 30 января 2012 | 10:06 Читать далее -
#1163 gex 30 января 2012 | 5:44 iara umplem spatiu degeaba. uite vezi? tu spui ca sunt rau iar eu spun ca sunt realist. mai lasa-ma cu istoria ca iar te-ai incurcat. moldovenii au fost Romani doar cativa ani inainte de primul razboi mondial si putin timp in timpul celui de al-2-lea razboi mondial cand Romanii i-au atacat pe rusi iar dupa razboi rusii si-au luat prada de razboi inapoi...iar eu sunt suparat doar pe aprox 75% din moldoveni, si asta pt ca sunt rusificati nu ca as avea eu ceva cu moldovenii ca natie. si din cauza rusificarii stiu o istorie ruseasca, nu cea reala. si nici asta nu m-ar incurca daca ar tine pt ei dar pe un forum nu ar trebui sa ne spuna ce i-a invatat pe ei rusii. de asta am crezut ca voi sunteti rusi sau moldovenii care stiu altceva despre moldova.
-
#1164 CalinRomania 30 января 2012 | 1:06 Draga gex...#1164..."parerea ta despre mine e nula."..........ceea ce este ciudat......crede-ma ca nu iti port pica ,nu iti doresc raul........si cred ca esti victima -probabil -a unei neintelegeri ........asa ca........iti repet....citeste replica mea de la #1137.........si lamureste-te......
-
#1165 CalinRomania 30 января 2012 | 1:01 Ideea aceasta de "superioritate" fata de moldoveni..........mi se pare tare -tare urata si gresita ,draga gex.......si nu uita ca cei mai multi moldoveni.....daca este sa o luam asa sunt de fapt cetateni ai Romaniei........Moldova Independenta este o parte mai micuta decat Moldova parte a Romaniei........Si asta ti-o spun in "calitate " de Ardelean..........
-
#1166 CalinRomania 30 января 2012 | 0:55 Читать далее -
#1167 nicoara 29 января 2012 | 22:34 gex: voi vb ca niste copii de gradinita care se distreaza cu niste lucruri care nu sunt pt divertisment :)) eu nu stiu ce as putea sa vb cu voi
Tu cind te privesti in oglinda nu retraesti orgasm? :)
La tema: moldovenii din stinga prutului nu se pot numi romani fiindca statul Romania odata cu aparitia sa a privatizat notiunea de roman transformand sensul cuvintului din <etnie> in <natiune, cetatenie> si in asa mod statul Romania a lipsit pe toti cei de etnie romana, dar care traesc in afara granitelor acestui stat, sa se mai numeasca romani
-
#1168 gex 29 января 2012 | 21:05 Recunosc, sunt cetatean Moldovean si moldovean din tata in fiu. locuiesc in Timisoara si nu am vaz moldova doar pe harta si nici nu as vrea vre-o data sa ma duc pe acolo, sunt prea multi rusi si eu nu prea am ochi pt ei. un lucru nu inteleg, moldovenii de obicei se arunca in subiecte care-i depasesc, in legatura cu mine (daca va documentati si nu mai vb inainte sa ganditi) le-am zis pe toate ok. dc crezi tu ca-s moldovean? nu vreau sa-mi raspunzi ca oricum nu ai inteles nik din forum asa ca parerea ta despre mine e nula.
-
#1169 CalinRomania 29 января 2012 | 20:29 Si ....am sau nu dreptate ca esti de fapt cetatean al Republicii Moldova ???
-
#1170 CalinRomania 29 января 2012 | 20:28 Draga gex ,ai citit raspunsul meu de la #1137 ???
-
#1171 gex 29 января 2012 | 13:06 voi credeti ca suntei singuri care scrieti aici? nu obositi sa va faceti de ras. pai in ce scri tu nu exista nimic legat de istorie sau politica sau georafie sau biologie sau poate astronomie ca informatii dp pamant nu prea...voi vb ca niste copii de gradinita care se distreaza cu niste lucruri care nu sunt pt divertisment :)) eu nu stiu ce as putea sa vb cu voi ca voi nu vb de subiectul forum-ului. sunt deacord cu Ioanic, spun asta k am un gram de cultura generala. v-am mai spus dar nu intelegeti, mai bine va puneti si invatati ca mai tarziu o sa stiti si voi ce scriu oamenii pe forum si o sa puteti scrie si voi ceva ce cu adevarat s-a intamplat. voi ma puneti sa aleg intre informatile care ne-au ramas peste ani si parerile voastre care nu fac 2 lei. ca istorie a moldovei va recomand istoria romanilor, este aceiasi. daca vreti sa dialogam intrati p net ca-i mai usor si cititi una alta ca pana acum sunteti dezatru
-
#1172 CalinRomania 29 января 2012 | 12:04 Читать далее -
#1173 CalinRomania 29 января 2012 | 11:57 Читать далее -
#1174 ioanic 29 января 2012 | 6:21 Читать далее -
#1175 CalinRomania 28 января 2012 | 23:25 Oare in Moldova de la vest de Prut ai vazut populatia obligata sa vorbeasca ruseste sau alta limba straina ei...........sau sa puna statui cu poeti straini neamului ????
-
#1176 CalinRomania 28 января 2012 | 23:22 Читать далее -
#1177 CalinRomania 28 января 2012 | 23:13 Читать далее -
#1178 CalinRomania 28 января 2012 | 22:16 Читать далее -
#1179 CalinRomania 28 января 2012 | 22:07 Читать далее -
#1180 CalinRomania 28 января 2012 | 21:45 Nimeni nu ti-a negat "numele mic"....acela de Moldovean de Est......atata doar ca ti se aduce aminte de "numele de familie" care este Roman.......