Весёлое (Vesioloe) – село в коммуне Шипка в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра, Республика Молдова. Село расположено на расстоянии 23 км от города Григориополь и 73 км от муниципия Кишинев. По данным 2000 года, в селе проживало 104 человека. Первое документальное упоминание о селе Весёлое датировано 1886 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1221 CalinRomania 27 января 2012 | 20:39 No.....amu ma duc sa " inec" ceva italieni ! :)))))) Am sa revin........
-
#1222 CalinRomania 27 января 2012 | 20:37 "MOLDOVENII, care ar fi un exemplu de libertate, de dorinta de independenta macar economica, daca nu si politica, si pentru Moldova de Vest, si pentru Transilvania, si pentru Banat.".......:))))))))))))))))))))...Ca sa vezi ciudatenia .....la un sondaj de opinie recent tocmai Banatenii se considera cei mai patrioti,cei mai romani.....sa doreasca ei despartirea de Romania ??? Transilvania ???? Glumesti !!! :)))))))))))))))) Poate te referi la visul minoritatii maghiare ...asta da !!! Dar nu a majoritatii romane !!! Si...ce este mai ciudat .....ei bine chiar Unirea de la 24 ianuarie 1859 dintre Valahia si ...tocmai aceasta Moldova de Vest ( care avea si Reniul si Ismailul -azi ucrainian) au dat nastere acestui stat numit astazi ....Romania !!! Care si de cine si de ce sa se desparta ???? Este ca si cum ti-as spune ca Sorocenii ,Baltenii ,Orheienii si Tighinenii vor sa se desparta de R.Moldova !!!
-
#1223 CalinRomania 27 января 2012 | 20:31 "a torpila "povestea de succes" a R.Moldova in Estul Europei, la coasta codasei UE - RO. "...........Cu sincera parere de rau .......nu vad unde este aceasta "poveste de succes".......in ce domeniu ???
-
#1224 CalinRomania 27 января 2012 | 20:28 Draga ioanic ,daca UE nu va doreste ,( inca ) , este pentru problema spinoasa pe care o aveti cu Transnistria........Cu aderarea Bulgariei si Romaniei la UE si NATO acestea au " inconjurat " -"izolat" toata Peninsula Balcanica....care astfel ,in timp ,nu are o alta directie naturala de urmat......vezi viitoare aderare a Croatiei......vor urma desigur Bosnia Hertegovina,Muntenegru si Serbia ,Macedonia si Albania......Desigur...in timp......Din pacate , cel putin la aceasta ora o eventuala aderare la UE a R.Moldova i-ar crea acesteia mult mai multe probleme decat beneficii......Pentru ca intodeauna trebuie sa vezi si cu " ochii celuilalt"...........Deci nu Romania are vre-o vina.....ci ......situatia voastra.......actuala...
-
#1225 CalinRomania 27 января 2012 | 20:21 Читать далее -
#1226 CalinRomania 27 января 2012 | 20:11 Читать далее -
#1227 CalinRomania 27 января 2012 | 19:59 Читать далее -
#1228 CalinRomania 27 января 2012 | 19:58 Da.....revin iarasi pentru relativ putin timp pt ca am ore la piscina.....ca sa-i invat pe italieni sa se " inece " :)) ( cum mai glumesc cu unii dintre ei)..............................................
In primul si primul rand ......legat de colegul de forum ...gex........sincer mie unuia prea " imi miroase" a cetatean moldovean antiroman care prima data se " face vazut " ca Roman
ca apoi....." sa o intoarca ca la Ploiesti " :))))))))..............Daca am dreptate .......tare urat din partea celui care se ascunde sub pseudonimul de gex.......sa incerce un pic de "propaganda antiromaneasca pe la spate".........E un lucru incorect...........E ceva de genul in care ai ura pe cineva , te dai drept prieten al acestuia pentru ca apoi sa-i infigi cutitul pe la spate............Daca ma insel......desi nu cred.....scuzele de rigoare......
-
#1229 CalinRomania 27 января 2012 | 13:44 Draga ioanic.......sunt mult prea multe de spus aici si nu am timp acum........Dar de abia astept sa iti raspund frustrarilor tale legat de romani si romanism.....
-
#1230 ioanic 27 января 2012 | 10:56 mldovenii.md ar trebui sa aiba o pagina in care bietii niostri cetateni ai R.Moldova sa-si expuna opiniile vizavi de cazurile cand functionarii ii poarta pe drumuri, ii jecmanesc, ii nedreptatesc etc. Poate ceva se schimba spre bine in tara? -
#1231 ioanic 27 января 2012 | 10:31 M-am ciocnit in aceste zile cu grave obstacole la obtinerea unor duplicate la certificate de stare civila. Cata vorbaraie goala se face la TV in jurul la niste subiecte de nimic, in loc cu sustinerea mass-mediei sa se faca raiduri (da raiduri de control, nu de acaparare) pe la toate oficiile de Starte Civila - zilnic, o saptamana , luna atata timp pana cabd nu va fi scoasa la suprafata toata BATJOCURA care se face acolo cu noi, cu parintii nostri, cu fratii nostri. O campanie PATRIOTICA a tuturor celora care le pasa de starea in care se afala institutiile ce sunt OBNLIGATE sa slujeasca POPORUL ,dar nu sa-l umileasca ca in sclavagism. De ce nu s-ar alatura unele ziare, posturi de radio, TV - se vedeti cum s-ar schimba lucrurile spre bine azi - intr-un sector, maine - ina altul si astfel CU ADEVARAT ne-am apropia de STANDARDELE EUROPENE. Iata cum intelg eu PATRIOTISMUL. -
#1232 ioanic 27 января 2012 | 9:54 Читать далее -
#1233 ioanic 27 января 2012 | 8:45 #1095 In spiritul cronicarilor: " Am scris si eu , "nemernicul" de mine, aceste randuri. Cine le va citi - bine va face, cine nu le va citic - tot bine va face".
-
#1234 ioanic 27 января 2012 | 8:34 Читать далее -
#1235 ioanic 27 января 2012 | 8:17 Dacintr-un viitor apropiat va dispare ultimul vorbitor de aromana sau vlaha vina pentru aceasta CRIMA in fata CULTURII MONDIALE va cadea nu numai pe umerii autoriitatilor statelor ce au aceasta minoritate est-romanica, dar si asupra Statului Romania, care prin politica sa fata de "romanii de pretutindeni" INTRVINE brutal in viata acestor comunitati minoritare si in loc sa conesrveze cu grija cultura lor multiseculara, de o insemnatate extraordinara pentru intelegerea istoriei familiei de limbi neolatine in Estul Europei - O ASIMILEAZA in scopuri egoiste, nationaliste, EXPANSIONISTE. Aceasta CRIMA se cere de OPRIT prin toate mijloacele. -
#1236 ioanic 27 января 2012 | 8:03 De notat ca RO a purces cu structuri statale - departamente specializate si cu fonduri impresionante din buget si din fonduri europene - la un atac masiv IDENTITAR, PROPAGANDISTIC, MEDIATIC in tarilor vecine de NEGARE, DEFAIMARE, DISCRIMINAREPULICA a identitatilor est-romanice minoritare - AROMANA, VLAHA si MOLDOVENEASCA, de SUBSTITUIRE prin identitatea PAN-ROMANEASCA, iar in cazul unei rezistente din partea comunitatilor ce refuza sa se identificie ca romani - DE CORUPERE a intelectualilor, iderilor, demnitarilor, partidelor politice etc. prin diverse mijloace. Vede UE in ce scopuri DISTRUCTIVE, antidiversitate culturala, antieuropene si antidemocratice sunt folosite fondurile locate pentru asa-zisele "proiecte culturale romanesti"? -
#1237 gex 27 января 2012 | 7:48 #1094 ioanic ma bucur ca ai scris si tu pe site-ul asta, pana acum esti primul care stie cu adevarat depre moldova ca stat si despre moldoveni ca cetateni.restul comentarilor sunt dezastru. sunt deacord cu ce ai scris tu. eu cred ca esti moldovean curat, daca erai rusificat scriai o alta istorie, contrafacuta. eu sunt Roman dar sunt total contra institutilor statului Roman care sunt formate din mafioti si criminali, lasi, hoti si incapabili. din fericire inca avem un salar si ce manca.
-
#1238 ioanic 27 января 2012 | 7:30 Читать далее -
#1239 ioanic 27 января 2012 | 7:03 E o VIOLARE a Cartei Drepturilor Fundamentale in UE, a legislatiei internationale incercarea de a atribui unei persoane, grupului, comunitatii o ALTA IDENTITATE decat cea care corespunde actelor de identificare ale persoanei, de a NEGA dreptul de AUTOIDENTIFICARE a cuiva, de a-i NEGA vointa, traditia, starea actuala de ceatean. IMPUNEREA fara consimtamant a propriei identitati unor altor persoane sau comunitati este o ARESIUNE, o EXPANSIUNE, IDENTITARA, un atac la DREPTURILE IDENITARE, MATERIALE si CULTURALE cu scop de acaparare nelegitima. -
#1240 ioanic 27 января 2012 | 6:27 Forumurile sunt pline de afirmatii nefondate, fara suport juridic in vigoare, cand oricui nu-i lene ori isi zice sie ca e ROMAN, desi n-are niciun act ce ar atesta cetatenie ROMANA sau le atribuie la 4 milioane de cetateni din R.Moldova numele, calitatea de a fi chipurile ROMANI, numai pentru faptul ca vorbesc limba romana (l. moldava), uitandu-se de faptul aceleasi persoane vorbesc si rusa, ucraineana, bulgara, gagauza etc., au origini etnice mixte, polietnice si nu pot fi concomitent romani, ucraineni, rusi, bulgari etc.