Гэлешть (Găleşti) – село и административный центр одноименной коммуны района Стрэшень. В состав коммуны входят населенные пункты Гэлешть и Гэлештий Ной. Село расположено на расстоянии 20 км от города Стрэшень и 46 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1776 человек. Первое документальное упоминание о селе Гэлешть (под названием Тутовень) датировано 1528 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1281 razesu 24 декабря 2011 | 14:33 CRACIUN FERICIT.......idiferent daca sinteti romani, moldoveni sau romani-moldoveni..... -
#1282 lvl100 21 декабря 2011 | 7:47 CalinRomania: #1048 Draga posol,cu tot respectul,dar ti-am mai spus ca ma chinui prea mult ca sa-ti citesc postarile tale in litere chirilice......am vazut ca foarte bine scrii si cu litere latine........sa inteleg ca o faci intentionat ?
Nu inteleg de ce te agiti Caline, posturile lui posol despre Guverne Mondiale, Dumnezei, masoni,planete etc sunt in mod egal lipsite de sens indiferent de alfabetul folosit.
-
#1283 CalinRomania 18 декабря 2011 | 21:48 #1048 Draga posol,cu tot respectul,dar ti-am mai spus ca ma chinui prea mult ca sa-ti citesc postarile tale in litere chirilice......am vazut ca foarte bine scrii si cu litere latine........sa inteleg ca o faci intentionat ?
-
#1284 posol 18 декабря 2011 | 18:30 #1047
Багэ де самэ сэ ну ци-л рупь... Чел май бине ар фи сэ ну ынтри ын женерал пе сайтуриле унде се дискутэ проблемеле молдовенилор! Каутэ май бине рэспунс ла ынтребаря: Де че ешть (де че трэешть?) пе ачастэ планетэ, ын ачастэ луме времелникэ ши че те аштяптэ дупэ пэрэсиря ей ??? Идея кэ сынтем шапте миллиарде ць-ау бэгат-о ын кап оамений слабь ши прошть (те причепь деспре че скриу...). Пе планетэ пот суправецуи ын жур де трейзечь де миллиарде ши фэрэ проблеме... Ай ла че те гынди... Сэ рэспунзь ну-й невое... -
#1285 CalinRomania 18 декабря 2011 | 16:05 Multumesc ,draga Corinna,deja il gasisem........dar eram curios sa vad unde era "batalia cea mare" pe subiectul acesta........Am vazut ca este un forum in formare.......Foarte bine !
Am sa incerc sa "imi bag nasul" si pe acolo.....:))))))
-
#1286 Corinna 17 декабря 2011 | 21:50 CalinRomania: Legat de forumul amintit de tine.........da-mi,te rog,link-ul exact unde sunt aceste discutii in contradictoriu legat de moldoveni si /sau romani (ca si cum nu ar fi moldovenii toti romani :))) )Daca scrii Mega Forum Moldova pe Google e primul pe lista! -
#1287 CalinRomania 17 декабря 2011 | 21:48 Legat de forumul amintit de tine.........da-mi,te rog,link-ul exact unde sunt aceste discutii in contradictoriu legat de moldoveni si /sau romani (ca si cum nu ar fi moldovenii toti romani :))) )
-
#1288 CalinRomania 17 декабря 2011 | 21:46 Draga Corinna #1043.........din pacate prosti si inculti consider ca sunt destui si pe celalalt mal al Prutului.......si nu numai ! In toata lumea sunt prosti si destepti,bogati sau saraci,frumosi sau urati...............Razi sau nu......indiferent ca sunt oameni mai inteligenti sau nu,ca sunt mai bogati sau mai saraci (din toate punctele de vedere).......urati sau mai frumosi ........daca persoana respectiva se considera moldovean......este automat si roman..........buni sau rai.......suntem romani ! :))))
-
#1289 Corinna 16 декабря 2011 | 13:34 CalinRomania: Draga Corinna,....#1034...:))))))) Mare ,mare figura esti !......... Cati romani traiesc in Republica Moldova ? Exact cati moldoveni traiesc in aceasta tara.Cu alte cuvinte,toti moldovenii sunt romani.Pai faci o confuzie, zici ca nu incluzi rusii, gagauzii ... da prostii, incultii, comunistii (numai astia si adepti lor sun 40%) , deci ... mai discitam daca vrei pe Mega Forum Moldova, unde am gasit si informatii mai colorate! -
#1290 apopesku 16 декабря 2011 | 12:55 Fraţilor, n-am mai ajuns demult pe aici. Mă uit că ultimile postari se văd a fi de prin Mai 2011... Dintr-o privire la comentarii, aş ajunge la concluzia că toată lumea scrie în română pe aici. Sau, mă rog - "moldovenească" :) deşi e o aberaţie. Într-un final, e ok denumirea sitului. Exprimă identitatea (nicidecum naţională!) populaţiei românofone din statul Republica Moldova. Dacă vreţi, o identitate statală. Ar fi ok să apară şi situri www.oltenii.ol, www.ardelenii.ar, muntenii.mt, dobrogenii.db :) Fiţi uniţi în conştiinţă identitară şi ereditară, în tradiţie şi - grai al LIMBII ROMÂNE!!! Şi toate vor veni de la sine ;) La mulţi şi fericiţi ani!!! -
#1291 CalinRomania 15 декабря 2011 | 23:43 Imi pare rau ca ,de multe ori ne ia supararea inainte........inclusiv pe mine.................
Sper sa reusim odata si odata sa ne intelegem cu totii.Spre binele neamului nostru......
Offff,offf ....:(((
-
#1292 CalinRomania 15 декабря 2011 | 23:40 Vezi ,draga justaboy,daca te duci la raspunsul #968 de la subiectul "Noi moldovenii "...vei vedea raspunsul Corinnei in care spune "E un banc ca nu mai suntem romani ? "...........
Este un mic exemplu in afirmatia mea de mai sus..................................................
-
#1293 CalinRomania 15 декабря 2011 | 23:25 De altfel ,Stefan cel Mare a fost un Roman Moldovean ........Asa cum moldovenii de la noi din Romania sunt.......moldoveni........romani moldoveni.....
-
#1294 CalinRomania 15 декабря 2011 | 23:20 Draga justaboy.......scuza-ma ca intervin,dar........in primul si in primul rand aceasta "fata"...daca i-ai urmarit comentariile de pana acum intelege foarte bine ca este romanca.................
Pe de alta parte oare acelasi raspuns il dai si celor care ,pur fiind cetateni ai Republicii Moldova ,se simt pe deplin ca facand parte din mare noastra familie a romanilor ?
Din pacate avem mult prea des tendinta de a generaliza totul in functie de raspunsul sau comportamentul unui singur sau a putini indivizi.Uitam ca asa cum noi,cetatenii romani suntem milioane,tot la fel sunt milioane (mai putine este adevarat ,dar totusi milioane) de cetateni ai Republicii Moldova.........
-
#1295 justaboy 15 декабря 2011 | 21:16 Это сообщение было удалено модератором! -
#1296 CalinRomania 15 декабря 2011 | 14:19 Mai sunt lucruri de spus dar sunt in pauza de masa si trebuie sa o "sterg " la munca.
-
#1297 CalinRomania 15 декабря 2011 | 14:15 Читать далее -
#1298 Corinna 15 декабря 2011 | 13:36 CalinRomania: Am sa mai comentez si la celelalte aspecte de care vorbeai ...cu genetica de exemplu.....dar mai fac o pauza ! Ca mi s-a spus ca nu sunt platit extra pentru mai mult de.....cuvinte ! :)))))) Asta ca sa glumim un pic !Caline , intreb si eu de curiozitate ... pe cine vrei tu sa convingi ca in Moldova traiesc si Romani? Vezi tu , nici cel mai idiot nu crede ca aici nu sunt romani, ideea e cati? Si daca ei conteaza sau nu , si daca drepturile lor se vor respecta macar odata pe saptamna ... si multe altele! Cred ca pe romani ii percep ca pe Bau Bau ... -
#1299 CalinRomania 14 декабря 2011 | 23:33 Am sa mai comentez si la celelalte aspecte de care vorbeai ...cu genetica de exemplu.....dar mai fac o pauza ! Ca mi s-a spus ca nu sunt platit extra pentru mai mult de.....cuvinte ! :)))))) Asta ca sa glumim un pic !
-
#1300 CalinRomania 14 декабря 2011 | 23:30 Читать далее