Владимиреука (Vladimireuca) – село в составе коммуны Копэчень района Сынджерей. Село расположено на расстоянии 15 км от города Сынджерей и 109 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 114 человек. Село Владимиреука было основано в 1910 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1041 CalinRomania 13 февраля 2012 | 22:48 Читать далее -
#1042 CalinRomania 13 февраля 2012 | 22:32 Draga Nicoara ....#1287........"
lvl100:Romania ar fi trebuit sa declare razboi si imperiului sovietic
Dar de ce finlandezii au putut sa se apere ir romanii nu? pentru ca sunt mai lasi sau poate ca acest pamint pentru ei era strein si nu merita sa lupti pentru el?
-
#1043 CalinRomania 13 февраля 2012 | 22:30 Salut ,draga Nicoara.......vad ca deschideti atatea subiecte incat Serviciile Secrete Romanesti de Pacalire a Fratilor Moldoveni de peste Prut imi vor plati ore suplimentare de munca....:)))))))))))))))
Draga Nicoara ...#1286....."mai sunteti si fatarnici si nici o data nu recunoasteti nimic.".....
Pai draga Nicoara ,ce anume sa recunoastem....??? De exemplu episodul Odesa sau Iasi impotriva civililor evrei sau rusi sau ucrainieni ???? ....RECUNOSC !!!! Si imi pare sincer nespus de rau....si sper sa nu se mai intample NICIODATA astfel de episoade.........altceva ce anume mai vrei sa recunosc ???
-
#1044 nicoara 13 февраля 2012 | 21:43 lvl100: ca sa isi apere propria suveranitate in 1917-1918. Ha ha ha
Da... a fost o incercare nereusita. Dar cine ne-a gituit?! FRATII
Cu parere de rau discutiile noastre confirma parerea mea ca romanii nu pot discuta intr-un mod obiectiv trecutul, ceia ce demonstreaza intentii rele pe viitor...
-
#1045 nicoara 13 февраля 2012 | 21:36 lvl100: Romania ar fi trebuit sa declare razboi si imperiului sovietic
Dar de ce finlandezii au putut sa se apere ir romanii nu? pentru ca sunt mai lasi sau poate ca acest pamint pentru ei era strein si nu merita sa lupti pentru el?
-
#1046 nicoara 13 февраля 2012 | 21:31 lvl100: Dar sunteti lasi si neputinciosi
Mda... e greu sa gasesc argumente pentru a te contrazice aici :((( unicul este ca noi suntem rude si voi pe linga faptul ca sunteti si voi lasi, mai sunteti si fatarnici si nici o data nu recunoasteti nimic... dar aceasta pe noi nu ne ajuta...
-
#1047 nicoara 13 февраля 2012 | 21:25 lvl100: De fiecare data cand scoateti sperietoarea fascistilor romini in discutii la inaintare
Eu pe romani nu i-am socotit nici o data fascisti ba chiar nici fobie fata de ei n-am. Ei aparindu-si interesele sale ne trag i teapa, asa, "frateste"
lvl100:expresii mega generale de genul : "Romania vrea", nu stiu cum se face ca niciodata nu explica cum.
Iata cum:
1)Infiltrarea partizanilor sai in conducerea R Moldova
2)Operatia "pasapoarte" care a inceput cu cumpararea directa a moldovenilor
3)Actiuni de tipul "basarabia pamint romanesc" , "actiunea 2012" etc.
4)Presare economica cum ar fi sabotarea proiectului de ajustare energetica la structurile europene
-
#1048 lvl100 13 февраля 2012 | 20:09 nicoara: . Istoricii vostri au tupeul chiar si cedarea basarabiei sa nu o recunoasca, motivind ca ar fi fost o manevra tactica,
Asa e mai Nicoara, Romania ar fi trebuit sa declare razboi si imperiului sovietic si Germaniei naziste ( ca amandoi erau buni prieteni atunci)
Si observati, ca "indignarea" asta ipocrita asta vine de la cineva a carei tara viteaza a reusit sa adune doar cateva sute de oameni ( cohortele moldovenesti) din intreaga populatie ca sa isi apere propria suveranitate in 1917-1918.
Ha ha ha
-
#1049 lvl100 13 февраля 2012 | 19:38 Читать далее -
#1050 CalinRomania 13 февраля 2012 | 0:09 Noapte buna si tie, draga Nicoara ........Ne "luam la tranta " in zilele ce vin.....:))))
-
#1051 CalinRomania 13 февраля 2012 | 0:08 Draga Nicoara...#1279.......daca exista o lipsa de documente scrise ( exista cateva dar foarte putine) cu referire la istoria noastra .....mai veche......nu acelasi lucru il putem afirma despre documente care se refera la istoria altor popoare.........Daca la noi sunt foarte putine documente care privesc istoria noastra de acum sa spun 1000 de ani,ei bine ,ca sa merg de partea opusa a acestei situatii......istoria Egiptului Antic ...este atata de bogat documentata prin papirusi sau sculpturi incat se cunosc si numele si faptele unor faraoni care au trait cu 2000-2500 de ani inainte de Hristos !!! Istoria Italiei este foarte bine documentata de exemplu pentru perioada in care despre noi nu se prea scria mult ,sau documentele respective -daca au existat -au fost distruse.....
-
#1052 CalinRomania 13 февраля 2012 | 0:00 Dar hai ca am cam divagat........lamureste-ma te rog ce inseamna "populatie de BAZA " ???
-
#1053 nicoara 12 февраля 2012 | 23:50 CalinRomania: Deci tu consideri ca tot ceea ce este scris mai sus de pe Wikipedia sunt "doar legende " ????
Caline, daca noi din lipsa de documente ne limitam la niste legende despre <descalecatul Tarii Romanesti> si <descalecatul Moldovei> cum putem vorbi cu siguranta despre evenimente care s-au petrecut mai devreme?
Neam abatut mult de la tema.
Noapte buna :)
-
#1054 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:46 Draga Nicoara......#1272...."Eu tie iti vorbesc de fapte iar tu mie de motive"...................
Din cate stiu eu este foarte dificil sa gasesti o anumita FAPTA lipsita de o MOTIVATIE.......
La inceput exista o MOTIVATIE si abia apoi......o FAPTA !!!...........................................
Intodeauna cand faci ceva ........logic este sa ai o motivatie sa faci acel ceva,bun sau rau.....Daca esti pus in fata OBLIGATIEI de a alege intre a face un rau si a face un si mai mare rau........cred ca preferi raul mai mic......nu ????
-
#1055 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:41 " prefer sa ne bazam pe documente directe si nu pe deductii bazate pe legende"...........
Deci tu consideri ca tot ceea ce este scris mai sus de pe Wikipedia sunt "doar legende " ?????.........
-
#1056 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:39 Draga Nicoara ......#1274.....Sa inteleg ca tu ii consideri pe maghiarii din Transilvania populatie mai veche pe acele meleaguri decat populatie romana ,si deci ,implicit maghiarii ar fi populatie autohtona in Transilvania si nu populatia romana ????????
-
#1057 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:36 Draga Nicoara ,lamureste-ma te rog ,inca o data cu rusii din R.Moldova si cu maghiarii din Transilvania .....De ce rusii nu sunt POPULATIE DE BAZA a R.Moldova ,in timp ce Maghiarii sunt AUTOHTONI in Transilvania ????????.....Si nu doar ci si POPULATIE DE BAZA a Romaniei ????
-
#1058 nicoara 12 февраля 2012 | 23:32 CalinRomania: .maghiarii ar fi autohtoni pe meleagurile Transilvanene ?
Cred ca da, nu insist, dar prefer sa ne bazam pe documente directe si nu pe deductii bazate pe legende
-
#1059 CalinRomania 12 февраля 2012 | 23:29 Читать далее -
#1060 nicoara 12 февраля 2012 | 23:27 //.spune-mi ,te rog, unde erau indeplinite mai multe conditii de pace ,de liniste pentru populatie pentru a putea sa-si aleaga in mod democratic,propriul viitor ??? In Transilvania sau in Basarabia ???//
Eu tie iti vorbesc de fapte iar tu mie de motive...Stiu ca stati bine cu motivatiile, nici o gresala nu recunoasteti. Istoricii vostri au tupeul chiar si cedarea basarabiei sa nu o recunoasca, motivind ca ar fi fost o manevra tactica, iar tratatul de la paris il prezinta ca o nelegiuire strasnica, parca nici nu ar fi fost romania aliatul lui hitler :)