Пиструень (Pistruieni) – село и административный центр одноименной коммуны района Теленешть. В состав коммуны входят населенные пункты Пиструень, Пиструений Ной и Хыртоп. Село расположено на расстоянии 39 км от города Теленешть и 94 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 798 человек. Первое документальное упоминание о селе Пиструень датировано 1590 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1021 CalinRomania 16 февраля 2012 | 22:36 Draga Nicoara ,draga Teianule,dragi frati de peste Prut..........ideea de baza este aceea ca voi nu trebuie sa va uitati limba stramoseasca....care este de fapt limba romana cu accent moldovenesc.........sa nu uitati ca sunteti romani moldoveni si sa fiti mandri de acest lucru pentru ca aveti de ce........sa nu uitati ca sunteti parte a unui popor mare si cu o istorie indelungata pe aceste meleaguri...............sa nu va uitati traditiile,portul popular ( din pacate-lucruri care tind sa dispara)..............sa nu uitati sa vorbiti copiilor vostri in limba bunilor si strabunilor vostri...............sa nu uitati sa le aduceti aminte ca sunt parte a unui neam mare si mandru............Si ca nu sunt neamuri de jur imprejurul nostru cu o asemenea vechime pe aceste plaiuri:toti au venit dupa noi.............Sa nu uitati aceste lucruri !!!
-
#1022 CalinRomania 16 февраля 2012 | 14:02 Читать далее -
#1023 teianul 16 февраля 2012 | 6:34 Читать далее -
#1024 CalinRomania 16 февраля 2012 | 1:10 Читать далее -
#1025 CalinRomania 16 февраля 2012 | 0:48 Bietul Nicoara !.......Am sarit cu totii pe el....:))))))
-
#1026 lvl100 15 февраля 2012 | 18:31 razesu: P.S. am si eu o intrebare.....cum se face ca toti cei care au mai deschis o carte la viata lor sint pro romani?...si sa nu-mi spui ca Vieru o fi fost spion roman....
Nu am timp sa caut acum, dar chiar existau niste statistici pe tema asta si intra-adevar, pro-romanul clasic din RM, este urban si are studii medii/superioare.
Raspunsul e firesc. Spre deosebire de cei cu "mi-a spus mie bunelul ca fascistii romani etc" si de cei care si-au facut un crez in a blama totul pe romani ( nu mai e politic corect sa dai vina pe evrei) cei cititi au un alt orizont cultural.
Intotdeauna intelectualli au gandit la scara mare. Si asta din evul mediu de la cronicari.
Ce rost are sa te opresti la cultura dintre Gagauz Yeri si Cimislia cand ai radacini comune cu cel de-al 7 popor ca marime din Europa ?
Si cand zic pro-romani nu ma refer la "unionisti". Ci la multe categorii, inclusiv statalistii care au un punct puternic de referinta.
-
#1027 lvl100 15 февраля 2012 | 18:04 nicoara: Sunteti ridicoli, fara rusi nu puteti trai o clipa,
Nicorica, discutia a plecat de la afirmatia TA, ca , chipurile, voi sunteti rusofoni numai din cauza studentilor din Zurich care va fura statalitatea si a altor motive la fel de valabile.
Si tocmai ce iti raspunsem tot la afirmatia ta despre pasapoarte cu argumentatie.
Si tu pleci din mijlocul discutiei , lansand o fumigena clasica , de copil cu sindromul ADHD.
-
#1028 CalinRomania 15 февраля 2012 | 13:53 Stii ,draga Nicoara ,atunci cand cineva va aduce argumente la care nu mai ai replica la cat de clare si logic sunt expuse ,ori se dau niste replici total paralele cu logica,ori se evita subiectul...........Iarasi.......acuzi Romania ca v-a "ocupat" in 1918......binenteles fara sa spui nimic de contextul respectiv........Iar pe de alta parte iarasi acuzi Romania ca v-a cedat fara lupte........Pai daca esti suparat pe ceea ce s-a intamplat la 1918 ar trebui sa fi bucuros pentru ceea ce s-a intamplat la 1940 sau invers............Ne acuzi ca am fost hoti care am intrat in casa ta..(1918)......dar apoi ne acuzi ca te-am lasat " fara lupte".....(1940)......Tare ciudata chestie.........
-
#1029 CalinRomania 15 февраля 2012 | 13:47 Читать далее -
#1030 CalinRomania 15 февраля 2012 | 13:37 Mai razesule......#1301......ce fel de intrebare pui si tu......."am si eu o intrebare.....cum se face ca toti cei care au mai deschis o carte la viata lor sint pro romani?...si sa nu-mi spui ca Vieru o fi fost spion roman...."............Binenteles ca a fost spion roman !!! La conducerea R.Moldova sunt spioni romani,in Academia de Stiinte a R.Moldova sunt numai spioni romani,toti ceilalti oameni de cultura care afirma ca toti moldovenii sunt romani nu sunt altceva decat spioni romani........pana si noi acum recunoaste razesule,suntem binenteles spioni romani ....:))))))
-
#1031 razesu 14 февраля 2012 | 22:01 Читать далее -
#1032 razesu 14 февраля 2012 | 21:47 imi place de tine, raspunzi doar la ce iti convine...esti un adevarat roman..
nicoara:
Si ce e mai interesant - ca se transforma cu succes !:)))
cred ca traiesti in alta tara......dar eu va urez succes..... -
#1033 nicoara 14 февраля 2012 | 21:43 lvl100: cum o actiune absolut banala pe intreg mapamondul e transformata intr-un fenomen mai grav ca tancurile rusesti
Sunteti ridicoli, fara rusi nu puteti trai o clipa, ca de altfel si ei fara voi, la fel ii pun drept exemplu pe romani cind le reprosezi lor de porcariile care le-au facut. Sunteti frati siamezi? :)))
-
#1034 nicoara 14 февраля 2012 | 21:32 CalinRomania: #1292 CalinRomania
Sunt situatii cind in viltoarea evenimentelor e greu de a lua o decizie, iar dupa ce situatia se limpezeste, dupa ce apar rezultatele - se poate de apreciat la justa valoare deciziile luate in criza. Voi toti(eu inca nu am intilnit roman sa recunoasca gresala) scotociti mita in fund cautind argumente, insa adevarul e imposibil sa-l vopsesti, Realitatea e ca la acel moment ASA V-A FOST CONVENABIL VOUA iar acum nu va este convenabil sa recunoasteti adevarul
-
#1035 lvl100 14 февраля 2012 | 9:00 Читать далее -
#1036 CalinRomania 13 февраля 2012 | 23:35 Ne-am lamurit acum ,ca pe baza insasi a definitiei date de tine din DEX.......roman inseamna persoana care se incadreaza etnic in populatie romaneasca -de limba si cultura evident ,romanesti ??? Si ca astfel romani sunteti si voi moldovenii de peste Prut ???
-
#1037 CalinRomania 13 февраля 2012 | 23:31 Читать далее -
#1038 CalinRomania 13 февраля 2012 | 23:23 Draga Nicoara ....o intrebare pe care i-am adresat-o si lui Andrei.........mai demult........
Daca maine......Doamne Fereste !!!......i se pune "pata" Rusiei pe tarisoara voastra ....si se da ordin Armatei Ruse care deja are trupe pe teritoriul vostru sa va ocupe intreaga Tara..........repet-sper din tot sufletul sa nu se intample- in opinia ta,care este cea mai buna-mai corecta reactie a Romaniei fata de un asemenea fapt ????.....................
Ce ar trebui ,in opinia ta ,sa faca Romania ????? Sunt curios sa aflu de la tine........
-
#1039 CalinRomania 13 февраля 2012 | 23:18 Draga Nicoara ....#1288......"
lvl100:ca sa isi apere propria suveranitate in 1917-1918. Ha ha ha
Da... a fost o incercare nereusita. Dar cine ne-a gituit?! FRATII
Cu parere de rau discutiile noastre confirma parerea mea ca romanii nu pot discuta intr-un mod obiectiv trecutul, ceia ce demonstreaza intentii rele pe viitor... -
#1040 CalinRomania 13 февраля 2012 | 23:15 Читать далее