Рубленица (Rubleniţa) – село и административный центр одноименной коммуны Сорокского района. В состав коммуны входят населенные пункты Рубленица и Рубленица Ноуэ. Село расположено на расстоянии 6 км от города Сорока и 162 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 3781 человек. Первое документальное упоминание о селе Рубленица датировано 1657 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#2041 ioanic 27 мая 2011 | 15:05
#288 Am si eu o rețeta, fără chimie, 100% naturala si tradiționala pentru depasirea necredinței in Dumnezeu: post si rugăciuni dimineața si seara, liturghie, acatiste.
-
#2042 CalinRomania 27 мая 2011 | 13:55 Draga ivi100....#288....................:)))))))))))............................
Draga ioanic......ai citit ceea ce ti-am recomandat pentru evenimentele de la 1812 ? Sau ai citit ceva cronici ale carturarilor moldoveni-chiar si pe acest site recomandate? (asta legat de "tradatorii" valahi-care "tradatori"-CULMEA !!! l-au adus la domnie tot pe el-pe Stefan cel Mare si Sfant.....pe la 1457-Batalia de la Doljesti....cand trupele valahe "tradatoare" care aduceau de la Targovistea lui Vlad Tepes pe Stefan.....infrang trupele ....moldovenesti ale lui Aron Voda ! Ce ciudata este istoria ....nu-i asa ?
-
#2043 MihaiP 27 мая 2011 | 10:43 Читать далее -
#2044 lvl100 27 мая 2011 | 10:26 ioanic: cel care este Creatorul si Administratorul adevarat al acestei entități terestre si al tuturor galacticilor, a întreg Universului. "Computerul" Sau știe numărul firicelelor de nisip din mare, al stelelor de pe cer, al planetelor cu condiții asemănătoare de Viata. Fara voia Lui nu cade un firicel de par din capul cuiva. Extratereștrii nu vin, nu se plimba fără voia Lui.
Recomandăm continuarea tratamentului cu Toreazina şi Zyprexa, sau orice alte medicamente din clasa antipsihoticelor la care pacientul reacţionează mai bine.
Odihnă şi consilierea trebuie să continue.
Recomandăm familiei în preajma pacientului evitarea oricăror discuţii despre extratereştrii, Creatori, zombii sau orice alte subiecte ce ar putea declanşa noi crize.
-
#2045 ioanic 27 мая 2011 | 4:15 "Dai Credință - iai Voința!". Cine nu se sfiește sa îngenuncheze in fata lui Dumnezeu - pe acela Dumnezeu il va feri de rușinea de a îngenunchea înfrânt in fata puzderiei de autoproclamați "dumnezei" - lideri locali si regionali, tot felul de profeți mincinoși, care azi se dau tari si mari, dar de care maine nimeni nici n-o asa-si amintească de ei. Închină-te si slujește la un singur Lider - cel care este Creatorul si Administratorul adevarat al acestei entități terestre si al tuturor galacticilor, a întreg Universului. "Computerul" Sau știe numărul firicelelor de nisip din mare, al stelelor de pe cer, al planetelor cu condiții asemănătoare de Viata. Fara voia Lui nu cade un firicel de par din capul cuiva. Extratereștrii nu vin, nu se plimba fără voia Lui. -
#2046 ioanic 27 мая 2011 | 3:50 Читать далее -
#2047 CalinRomania 27 мая 2011 | 1:22 Читать далее -
#2048 CalinRomania 27 мая 2011 | 0:57 Читать далее -
#2049 CalinRomania 27 мая 2011 | 0:57 Читать далее -
#2050 getodac 27 мая 2011 | 0:26 #277 Stimate CalinRomania, sugestiile tale facute prieteneste le accept.
-
#2051 CalinRomania 27 мая 2011 | 0:26 Draga getodac, in sfarsit citesc negru pe alb :..... "Noi nu opunem moldovenii şi românii. Noi sîntem acelaşi popor şi vorbim aceeaşi limbă (cu unele rezerve)."...............intrebarea mea cea mare-din cauza raspunsului careia ne tot "ciondanim " este : Cum trebuie sa se numeasca acest "acelasi popor si aceeasi limba " ? Si sper ca pentru raspuns sa se lase ideea total nefondata a "pericolului pierderii independentei Republicii Moldova" in cazul recunoasterii apartenentei la acelasi popor cu cetatenii Romaniei. .............Mai am multe lucruri de spus legat de raspunsul tau de la #274 dar as dori sa vad in primul rand raspunsul la aceasta intrebare a mea cat si faptul ca nu prea am mult timp la dispozitie. (trebuie sa mai si dorm :)))) )
-
#2052 getodac 27 мая 2011 | 0:23 #273 MihaiP, ce considerați a fi superior: denumirea propriului poporului și a limbii consfințite în documentele oficiale ale statului România sau informațiile despre aceasta din filmul ”Identitatea pierdută”? Răspunsul l-ați dat deja! Considerați superioare documentele și versiunea oficială a statului România. Noi, moldovenii, procedăm la fel. Și acum 500 de ani, și astăzi denumirea oficială a țării noastre este Moldova, iar a limbii – moldovenească. Restul este beletristică, fondată pe presupuneri și nu pe date științifice care au apărut în ultimii 150 de ani. În pofida acestui fapt românismul nu se atestă în majoritatea letopisețelor moldovenești, ci se vorbește despre Moldova, moldoveni și limba moldovenească. Dacă aveți nevoie de exemple, eu pot să răscolesc cărțile și să le aduc. Este necesar?
-
#2053 lvl100 26 мая 2011 | 23:49 Читать далее -
#2054 nicoara 26 мая 2011 | 22:58 melnik: pentru că înainte de a primi acest " simplu permis de călătorie" ei au depus un jurământ şi au cântat imnul "Deşteaptăte române".
Nu draga, inainte de a primi acest permis de calatorie ei au platit bani, au rabdat injosirile de prin consulatele romane, iar juramintul este o procedura impusa nemotivat si din aceasta cauza nu are nici o valoare. Prin acordarea permiselor de calatorie RO se rasplateste pentru faptele din 18. Lamurire: In 18 RO dorind sa se extinda a acordat cetatenie tuturor celor ce se aflau intre Prut si Nistru.Astazi un cetatean strein daca doreste sa dobindeasca cetatenia RO trebue sa indeplineasca anumite conditii. Insa moldovenii din stinga Prutului NU ROAGA sa li se acorde cetatenie, ei CER SA LI SE RECUNOASCA cetatenia acordata atunci. Iata din aceasta cauza acest juramint nu are nici o valoare, cel putin din punct de vedere moral
PS Am intilnit si din cei care cu adevarat se identifica ca romani, dar totus ei sunt o minoritate neinsemnata
-
#2055 CalinRomania 26 мая 2011 | 22:51 Draga getodac,in primul rand "m-au lovit" expresiile tale de genul " Dvs".,"vreau sa Va spun". Multumesc foarte mult si denota mult respect si mai ales buna educatie.Din acelasi respect -pe care in mod automat ti-l acord la randul meu as dori sa specific faptul ca sincer nu ma simt o persoana careia trebuie sa i se acorde atata respect. Multumesc mult inca o data,dar consider ca aici -pe acest forum nu suntem altceva dacat PRIETENI-care au ,logic,niste idei diferite asupra unor aspecte si pe care-prieteneste si in mod civilizat le dezbat.Uneori mai pasional,uneori mai platonic. De aceea si eu mi-am permis intodeauna sa ma adresez la persoana I,tuturor carora ma adresam,inclusiv ....sa spun dvs.?.....hai sa-mi permit....tie. Deci.....hai-in mod prietenesc si de ce nu?.....colegial (ca doar ne pasioneaza aspectul dezbatut)....sa ne adresam unul altuia la persoana I. Cu mult respect la randu-mi,CalinRomania
-
#2056 melnik 26 мая 2011 | 21:47 #269Pasaportul romanesc este un simplu permis de calatorie................................................Asta confirmă ceea ce am spus eu despre ipocrizia moldovenilor, pentru că înainte de a primi acest " simplu permis de călătorie" ei au depus un jurământ şi au cântat imnul "Deşteaptăte române". Să urăşti atât de mult un stat şi să mergi până la a-i cânta imnul şi a jura credinţă pentru un simplu permis de călătorie mi se pare foarte josnic. -
#2057 melnik 26 мая 2011 | 21:33 #269Pasaportul romanesc este un simplu permis de calatorie....................................... -
#2058 getodac 26 мая 2011 | 21:27 Читать далее -
#2059 MihaiP 26 мая 2011 | 15:56 #272
Sunt curios, ce documente ale cancelariei Tarii Moldova dintre secolele 14-18 ai studiat, mai exact? As vrea daca poti numi concret documente, pentru ca sunt curios daca ai studiat chiar asa de multe.Intreb si pentru ca din cate inteleg, rolul acelor documente era, in general, administrativ. Granite, nume de localitati, numar de locuitori in localitati, lucruri din astea.Despre istorie, de identitatea neamului au scris cronicarii. Mai mult, asta a fost obiectul lucrarilor lor. Iar de la cronicari ti-am dat exemple. -
#2060 getodac 26 мая 2011 | 15:10 #248 Stimate MihailP. Dacă cunoști documente originale a cancelariei Țării Moldova unde este indicat că noi suntem români iar limba noastră este limba română rog să le demonstrezi.
În toate documentele pe care eu le cunosc datate cu secolele 14-18, sunt utilizați termenii: Țara Moldovei, boieri moldoveni, popor moldovenesc, limbă moldovenească. Nu exclud existența unor documente false cu ajutorul cărora unii istorici doresc să prezinte lucrui imaginare ca lucruri reale. Prin urmare încă o dată mă adresez cu rugamintea să prezinți copia foto a documentului original și să indici sursa de unde ai făcut rost de acest document. Mulțumesc.