Новая Николаевка (Novaia Nicolaevca) – село в составе коммуны Мэноилешть района Унгень. Село расположено на расстоянии 10 км от города Унгень и 98 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 186 человек. Село Новая Николаевка было основано в начале XX века.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#2021 CalinRomania 28 мая 2011 | 1:31 Oare stiti de sacrificiul Armatei Romane din Primul Razboi Mondial.........m-am uitat pe niste statistici.......nu stiu daca pana acum,careva a bagat in seama aceste cifre.....Din toate armatele lumii implicate in primul conflict mondial-Armata Romana a avut cea mai mare proportie de morti-de eroi. Din circa 700.000 de soldati peste 350.000 AU MURIT !!! Peste 50% !!! Nici la rusi,nici la turci,nici la nemti,americani,francezi,japonezi,englezi nu veti mai intalni o asemenea proportie de oameni care si-au sacrificat viata pentru PATRIA LOR !!! Intr-adevar daca mergeti prin Valahia sau Moldova de la vest de Prut-putine sunt satele care nu au un monument dedicat fiilor satului respectiv CAZUTI LA DATORIE PENTRU PATRIE !!! in Primul Razboi Mondial.Iata cum se nastea Romania Mare.Pe ce sacrificii umane.
-
#2022 CalinRomania 28 мая 2011 | 1:23 Cat de mici si neinsemnati eram noi pe harta Europei in urma cu 200 de ani !!! Si ce am ajuns !!! Ma refer ca stat -nu ca nivel de trai -unde in urma cu 100 de ani in Romania se traia mult mai bine. Eram "Granarul Europei"-produceam de doua ori mai putin decat Franta dar care avea populatie mare de hranit-si noi deci....exportam de .....doua ori mai mult decat ei ! :))) In 1914 in preajma Primului Razboi Mondial ......Romania era......al IV-lea producator MONDIAL de....PETROL dupa Statele Unite,Rusia si Venezuela.Stiti ca prima productie industriala de petrol din LUME la noi a fost in 1857 (inca nu se nascuse oficial statul Roman)....urmand dupa noi in 1859 americanii in Pensylvania.....(sau Pensilvanya?) ..... :))))
-
#2023 CalinRomania 28 мая 2011 | 1:06 Читать далее -
#2024 CalinRomania 28 мая 2011 | 0:55 Stiati ca in afara de bulgari ,armeni,albanezi,chiar si ...rusi (cuirasatul Potemkin prin 1905-echipajul se revolta si se refugiaza cu tot cu cuirasat la.....Constanta-Romania !)....au venit emigranti din...Italia? Mai precis din regiunea Veneto si Friuli ? Si astazi de exemplu in satul Greci din Dobrogea sunt batrani care vorbesc dilaectul Friulan al bunicilor si strbunicilor lor. Erau sate intregi in Oltenia care se numeau simplu....Italieni !!! :))) Oare mai sunt manastiri de pe muntele Athos din Grecia care sa nu fi beneficiat de ajutorul domnitorilor Valahiei sau Moldovei ???
-
#2025 CalinRomania 28 мая 2011 | 0:50 Stiai ca bulgarii cam acum mai bine de 100 de ani in urma treceau granita clandestin in Romania pe Dunarea inghetata si cand ii vedeau jandarmii nostri se declarau sarbi ca sa nu fie trimisi inapoi ?..............Oare cati din voi stiu ca IMNUL DE STAT AL .....ALBANIEI...nu este altul decat......"PE-AL NOSTRU STEAG E SCRIS UNIRE!" a lui Ciprian Porumbescu-cu versuri logic in albaneza scrise de un aroman care s-a inspirat clar din versurile acestui cantec patriotic romanesc?.......................Stiai ca moneda bulgareasca atunci cand a fost adoptata s-a inspirat din cea a......."Elvetiei Balcanilor" ? De fapt......"lev"-"leva" nu inseamna decat....."leu"-"lei"....................Oare cati stiu ca litera Ș din alfabetul actual al.....Turciei este preluat din Ș-ul ...romanesc in semn de respect si apreciere pentru Romania care-i sprijinise in razboiul lor de aparare din 1920-1922 impotriva Greciei ? -
#2026 CalinRomania 28 мая 2011 | 0:39 Draga HORAD-eu vorbesc de POTENTIAL nu de ce este acum.Acum-am spus-o si o spun din nou-acest POTENTIAL nu este inca valorificat. Un POTENTIAL de acest gen iti permite sa speri ca pe viitor poate fi mai bine.Deci nu vorbesc de prezent.
-
#2027 CalinRomania 28 мая 2011 | 0:36 Читать далее -
#2028 HORAD 28 мая 2011 | 0:33 CalinRomania: Italia are 60 de milioane de locuitori de hranit CalinRomania: Romania are doar 21 de milioane de guri de hranit
... daa, pentru ca diferenta e plecata la Italia sa lucreze...
Mai bine nu da asa exemple...
-
#2029 CalinRomania 28 мая 2011 | 0:23 Читать далее -
#2030 CalinRomania 28 мая 2011 | 0:05 Читать далее -
#2031 lvl100 27 мая 2011 | 23:56 Читать далее -
#2032 CalinRomania 27 мая 2011 | 23:51 Читать далее -
#2033 nicoara 27 мая 2011 | 23:27 CalinRomania: ,cati "straini"-cetateni romani au postat aici si au spus ca vor UNIREA fara voia voastra ??? Unde oare ai vazut in Romania o astfel de idee ???
Ai dreptate, in RO nu este actuala ideia unirii, ea priveste MD ca pe o valiza fara miner, nici s-o ei nici s-o lesi, din aceasta cauza o aranjaza mai tare ca noi sa ne aflam intr-o situatie de atirnare cit mai mult posibil
-
#2034 razesu 27 мая 2011 | 20:59 CalinRomania:
Draga ioanic,arata-mi te rog pe acest forum,cati "straini"-cetateni romani au postat aici si au spus ca vor UNIREA fara voia voastra ??? Unde oare ai vazut in Romania o astfel de idee ??? Cum pisici crezi ca poporul roman de la vest de Prut ar accepta o "invazie" asupra Republicii Moldova cand poporul roman de la est de Prut nu-si doreste aceasta UNIRE ??? Da,eu imi doresc UNIREA dar numai cu vrerea voastra.Daca nu doriti-ramaneti independenti.
Calin, iti pierzi timpul de pomana ,dumealui are doar o agenda politica de sustinut......dupa afirmatiile dinsului istoria uneori conteaza, binenteles daca ai sustin agenda alteori nu in functie de dispozitie!!!!! -
#2035 CalinRomania 27 мая 2011 | 20:30 ACUM ...ca incerc sa-ti arat ca nu totul este alb sau negru dar poate fi si gri..........imi spui ca evenimentele istorice oricum nu mai au importanta !
.......................................................................................................................
Draga ioanic,arata-mi te rog pe acest forum,cati "straini"-cetateni romani au postat aici si au spus ca vor UNIREA fara voia voastra ??? Unde oare ai vazut in Romania o astfel de idee ??? Cum pisici crezi ca poporul roman de la vest de Prut ar accepta o "invazie" asupra Republicii Moldova cand poporul roman de la est de Prut nu-si doreste aceasta UNIRE ??? Da,eu imi doresc UNIREA dar numai cu vrerea voastra.Daca nu doriti-ramaneti independenti.
-
#2036 CalinRomania 27 мая 2011 | 20:24 Читать далее -
#2037 lvl100 27 мая 2011 | 19:04 ioanic: Aceste proiecte nu ar putea fi luate in atenție? R.Moldova are nevoie de o rețea cat mai ramificata de cai ferate electrificate moderne, prin care sa-si dezvolte toate raioanele, zonele tarii, mai ales pentru transportul producției agricole si industriale in condițiile unei inerente scumpiri a carburanților si a costurilor de transport auto.
Ioane pai nu te laudai tu cum RM e in plina era spatiala pe alt topic ? Caile ferate sunt de domeniul trecutului acum.
De ce nu bagati niste nave spatiale cu fisiune suborbitale ?
Pai iti dai seama cum reduci timpul de transport din Cimislia pana la Donduseni ?
-
#2038 ioanic 27 мая 2011 | 16:26 Читать далее -
#2039 ioanic 27 мая 2011 | 15:49 Читать далее -
#2040 getodac 27 мая 2011 | 15:14 Читать далее