Инундень (Inundeni) – село в составе коммуны Василкэу Сорокского района. Село расположено на расстоянии 14 км от города Сорока и 152 км от муниципия Кишинэу. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 320 человек. Село Инундень было основано в 1932 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dicţionarul rus - moldo/român
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#121 nicoara 07 августа 2011 | 16:52 CalinRomania: ..poate te surprinde ,dar as vota un NU CLAR !!!!
Nu ma surprinde absolut nimic. Unirea la moment nu este convenabila nioci voua nici noua, insa dupa cum o femee care a divortat nu poate privi linistit ca fostul sot insfirsit traeste normal, tot asa si voi nu puteti admite ca noi sa devenim un stat normal. Numai ca nu pier caii atunci cind vor cainii
-
#122 andrei 07 августа 2011 | 15:10 va sunam noi daca avem nevoie de taxi...pana atunci dati ture pe la voi prin tzara...
-
#123 CalinRomania 07 августа 2011 | 14:23 Dar sti de ceea ce imi este si mai mult teama ??? Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu sa ajungem in situatia in care (si usor-usor ne indreptam spre acest lucru) in care moldoveanul din RM sa faca autostopul.....sa doreasca sa mearga cu masina..........iar masina de care aminteam......satula de atatea refuzuri .......sa nu mai opreasca.............Ar fi intr-adevar DUREROS.......
-
#124 CalinRomania 07 августа 2011 | 14:16 Читать далее -
#125 CalinRomania 07 августа 2011 | 14:03 Draga nicoara....."si nu va deranjaza de fel ca Baseascu vostru va croieste granitele dupa cum doreste el si pe viitor ve-ti avea si voi "transnistriile" voastre?".........................
Scuza-ma dar la aceasta afirmatie m-ai facut sa rad.....................Imi spui te rog care ar fi acea "Transnistrie " ????? Hai ca esti haios tare........
-
#126 andrei 07 августа 2011 | 14:03 #144@calin
noi sa va convingem ca sunteti romani-voi stiind ca sunteti romani sa va prefaceti ca nu intelegeti...si sa tot inventati motive pentru a dovedi ca nu sunteti romani.Si asta datorita fricii vostre nefondate ca s-ar pune problema independentei RM. -- nici nu ai revenit bine si ai si inceput sa ne jignesti. Permite-mi sa te corectez, noi nu ne prefacem ca nu suntem romani, NOI NU SUNTEM, NU AM FOST NICIODATA SI NICI NU O SA FIM VREODATA ROMANI, CI MOLDOVENI! Acelasi lucru pot sa il declare peste 90% din populatie RM. Iar frica noastra cu privire la independenta republicii Moldova nu e chiar nefondata atata timp cat politicieni de rang inalt, platiti de bucuresti, vorbesc despre unire; cu toate ong-urile de presa sustinute financiar de romania care militeaza pt unire.
-
#127 CalinRomania 07 августа 2011 | 13:58 Читать далее -
#128 CalinRomania 07 августа 2011 | 13:48 Draga nicoara........sopuneai ca la 1812 "in Moldova se spunea ca vorbesc moldoveneste.".
ce parere ai despre cea ce am spus mai sus....de fapt despre ceea ce afirmau mult inainte carturarii Moldovei ???
-
#129 CalinRomania 07 августа 2011 | 13:45 Scrisoare scrisa de primaria Sucevei pe la 1590.........(afirmatie gasita pe net)......
"“Scris-am adecă noi, birăul cel rumânesc (“birău”=primar) şi cu cel armenesc şi cu 24 de pârgari de la oraş, de la Suceava, şi vă mulţămim dumilorvoastre ca fraţilor şi ca vecinilor de bine şi de socotinţă pentru ce aţi făcut bine de ne-aţi socotit oameni ai noştri şi fraţi. Amu ne rugăm dumilorvoastre să
faceţi bine pentru voia noastră să grăiţi acelui neamiş mare, lui Ianăş, ce ţine vidicul dumilorvoastre pre acolea, ca să slobodzească pre feciorii noştri ce avem acolea, însă armeani şi cu alţii ce au pre lângă ei. Iară, de bine ce veţi face dumilorvoastre, noi avem a
mulţămi ca fraţilor, şi ce va hi treaba dumilorvoastre la noi, noi avem a face pentru voia dumilorvoastre. Şi să fiţi dumilorvoastre sănătoşi, adevăr scris în Suceava.” -
#130 nicoara 07 августа 2011 | 13:44 Читать далее -
#131 CalinRomania 07 августа 2011 | 13:42 Читать далее -
#132 andrei 07 августа 2011 | 13:36 @143, razeshu'
-pui problema gresit, autonomia gagauziei nu e o problema "identitara" a moldovenilor(!?!?!). Daca la voi secuii o sa obtina autonomia, asta nu inseamna ca voi aveti o problema cu identitatea romaneasca, nu?
Repet, identitatea moldoveneasca nu trebuie reinventata...ea exista de sute de ani, toate documentele istorice folosesc cuvantul "moldovean, limba moldoveneasca" in proportie de 95%
-daca te simti dushmanul nostru este pt ca faci parte din miscarea asta agresiva de rominizare, care e neacceptata de marea majoritate a populatiei moldovenesti. Noi ne aparam tzara si identitatea si chiar limba fata de agresiunea romaneasca. Eu cand va raspund la posturi consider ca depun un mic efort pt tzara mea.
-
#133 CalinRomania 07 августа 2011 | 13:11 Читать далее -
#134 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:58 Читать далее -
#135 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:41 Читать далее -
#136 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:37 Limba este aceeasi dar se incearca nerecunoasterea ei ca limba romana tocmai pentru a
nu va identifica cumva ca romani (desi contrar TOTAL a ceea ce afirmai tu mai inainte-si iti voi arata si unde-sunteti romani si voi)...si prin aceasta sa nu puneti cumva in pericol independenta RM.
-
#137 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:34 Vezi,draga nicoara AICI este esenta neiantelegerilor noastre.....
-
#138 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:33 Draga nicoara.............#89....................
andrei:Numindu-ne limba gresit romaneasca dam impresia ca si noi suntem romani.
Eu sunt de alta parere, vrem noi sau nu dar limba e identica, insa tu ai dreptate ca aceasta problema se acutizeaza artificial de romani care practic au transformat-o in una ideologica si politica
-
#139 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:26 Problemele de tipul celei expuse de razesu nu doresc altceva decat sa evidentieze slabiciunea RM in tratarea relatiilor sale cu minoritatile etnice.Lucru care nu se intampla in Romania-unde minoritatile etnice au toate drepturile......dar respectand majoritatea romana. -
#140 CalinRomania 07 августа 2011 | 12:24 Salut tuturor !.........In sfarsit ACASA !!! :)))))))))))))))
............................................................................................
Concret.......din ceea ce am urmarit .........teama cea mare este cea a "anexarii,a cuceririi" Republiciii Moldova - ceea ce unionistii - vad de fapt o UNIRE...o revenire a plaiurilor dintre Prut si Nistru alaturi de fratii lor.............................
Discutiile acestea pot continua la nesfarsit........noi sa va convingem ca sunteti romani-voi stiind ca sunteti romani sa va prefaceti ca nu intelegeti...si sa tot inventati motive pentru a dovedi ca nu sunteti romani.Si asta datorita fricii vostre nefondate ca s-ar pune problema independentei RM.