Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Corina Țepeș și Costi Burlacu

În anul 2003 pe scena muzicală a Republicii Moldova apare proaspătul duet Corina Țepeș și Costi Burlacu. Colaborarea lor profesională începe cu participarea la Festivalul „Două inimi gemene”, unde obțin Premiul I.

Costi Burlacu s-a născut la 24 septembrie 1982 în or. Telenești, Republica Moldova. Harul său muzical este un dar divin, căci nu provine dintr-o familie de muzicieni, a moştenit, însă, de la părinţi dragostea pentru munca asiduă, care dă rezultate frumoase.

Absolveşte Şcoala de Muzică „Barbu Lăutaru” din or. Teleneşti, clasa ‒ acordeon. Începe să compună melodii încă din adolescență. Participă în anul 1999 la Festivalul-concurs Internațional „Micul Prinț”, devenind Laureat. A urmat participarea la o serie de concursuri de la care se întoarce cu premii: Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Ne cheamă muza” de la Chișinău; Laureat al Festivalului-concurs de muzică uşoară „Maluri de Prut” In memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici, obţine premiul II la Concursul de muzică uşoară din Sant Petersburg, Rusia şi devine Laureat al Festivalului Internaţional de muzică uşoara „Rainbow Stars” din Jurmala, Letonia, 2003; Laureat de gradul I al Festivalului-concurs „Ialta 2005”, din Crimeea şi Laureat de gradul II la Festivalul „Plai Natal” de la Chișinău, 2005.

În vara anului 2000 vine în capitală, unde începe să activeze în cadrul Orchestrei de Estrada a Companiei „Teleradio-Moldova”, în calitate de orchestrator. În anul 2001 devine student al Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău la două facultăţi ‒ acordeon şi canto academic, unde îl are ca profesor pe Artistul Poporului ‒ Ioan Paulenco.

În anul 2003 o cunoaşte pe Corina Ţepeş, ceea ce îl marchează în cel mai frumos mod şi îl face să urce noi trepte în a-şi îndeplini destinul atît în muzică, cît şi în viaţă.

Absolveşte în anul 2010 Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Regie de estradă.

Pe parcursul unei perioade de timp activează în cadrul Şcolii de Arte „Al. Stîrcea” în calitate de conducător artistic al grupului de estradă al şcolii.

Corina Țepeș s-a născut la 21 mai 1982 în or. Hîncești, Republica Moldova într-o familie de muzicieni. Aici ia şi primele lecţii de pian. La 10 ani, împreună cu familia se stabileşte la Bardar, Ialoveni. Participă la toate manifestaţiile artistice de la şcoală devenind vedeta şcolii. A avut marele noroc să crească înconjurată de muzică frumoasă şi adevărată, căci familia avea o colecţie foarte bogată de plăci de vinil şi casete, dar mai ales să cunoască acasă la ei asemenea artişti cu renume precum Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, Ricu Vodă, Gheorghe Ţopa, Gheorghe Urschi, Pavel Bechet, Ana Barbu şi toate astea datorită faptului, că la acel moment tatăl Corinei colabora activ cu personalităţile menţionate. Aşa treptat-treptat Corina începe să-şi dorească o carieră muzicală. Părinţii, însă, n-au fost de acord cu alegerea fiicei. În 1997, la insistenţele tatălui, Corina este înmatriculată la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” de la Chișinău, iar în 2004 absolveşte Universitatea de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Limbi Moderne.

Timp de doi ani a luat ore de canto. Tot atunci face primele înregistrări audio şi începe să participe la diverse concursuri și festivaluri muzicale. În anul 2003 îl cunoaşte pe Costi Burlacu, participînd ambii la Festivalul-concurs „Două inimi gemene” şi cîştigînd Premiul Mare.

Aşa s-a întîmplat, că muzica a fost cea care i-a unit şi le-a marcat destinul, făcîndu-i să creeze un duet în scenă şi mai ales să-şi unească destinele în faţa lui Dumnezeu devenind soţ şi soţie. În prezent au o fetiţă pe care o cresc cu mult drag şi activează cu succes pe scenele muzicale din republică şi nu numai, bucurîndu-se din plin de roadele muncii sale creative şi fructuoase, publicul apreciindu-i la justa lor valoare.

În anul 2011 duetul a primit la Gala Naţională „Potcoava de Aur” Premiul Mare.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1789
Populația:
19400 locuitori

Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.