Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2022, 13:00 Arta din epoca preistorică views 5412
Visul unui preot din Drochia care meșterește articole de marochinărie
06 noiembrie 2022, 13:00 Arta din epoca preistorică views 5412

Visul unui preot din Drochia care meșterește articole de marochinărie

Meșteșugari în zilele noastre nu sînt atît de mulți. Însă aceștia sînt oamenii care reușesc cu mîinile lor să transforme materia în lucruri deosebite, unice, pline de farmec.

Părintele Andrei Perju din Drochia este unul din ei. Din pielea naturală mînuită cu dibăcie de mîinile lui iau naștere lucrări de marochinărie extraordinare, transmite Știri.md.

Părintele Andrei și-a descoperit această pasiune acum trei ani și de atunci transformă pielea naturală în obiecte unicat, precum genți bărbătești sau pentru dame, curele, portmonee, cruci preoțești și pentru mireni, brățări și alte accesorii. În fiecare centimetru lucrat el depune răbdare, iscusință, creativitate, energie și multă dragoste. Fiecare obiect creat e un copil al său. Se roagă la început de muncă, să îi izbutească, se roagă și la final, mulțumind lui Dumnezeu pentru rezultat.

Visul părintelui Andrei e un atelier de marochinărie, o lume a lui, unde să fie loc pentru piele, instrumente și liniște pentru a se putea concentra mai bine pe crearea frumosului. În acest sens a fost anunțată o strîngere de donații.

Cei care vor să doneze pentru ca părintele Andrei să-și realizeze acest vis frumos, pentru a duce faima meșteșugăritului moldovenesc și peste hotare, o pot face prin intermediul platformei MCharity.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

meșter , Meșteșug , preot , Drochia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.