Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 aprilie 2015, 12:10 views 11949
Raionul Leova - lider la utilizarea centralelor pe bază de biomasă
14 aprilie 2015, 12:10 views 11949

Raionul Leova - lider la utilizarea centralelor pe bază de biomasă

Nouăsprezece şcoli şi grădiniţe, dar şi clădirea Consiliului Raional Leova, se încălzesc cu energie din biomasă. Proiectul, de o asemenea anvergură, este o premieră pentru Republica Moldova şi a fost posibil, în urma unui parteneriat public-privat. Serviciile de asigurare cu biocombustibil, operare de centralele termice, sunt oferite de un agent economic, relatează Mesager.

Iarna a fost mai uşoară pentru elevii de la gimnaziul din satul Ceadîr, raionul Leova. Clasele au fost mai confortabile, iar în sala de sport elevii s-au antrenat în tricouri. După instalarea celor 19 centrale termice, raionul Leova a devenit lider la numărul de centrale pe bază de biomasă în instituții publice.

„Instituţii preşcolare şi preuniversitare – conectate. Două sunt la Consiliul Raional şi Școala de Arte. Consiliul Raional a contribuit cu 2,4 milioane de lei, dintre care 1,664 milioane a fost contribuţia PNUD", afirmă preşedintele raionului Leova, Efrosinia Greţu.

Proiectul din raionul Leova a fost lansat în 2014, iar investiţia se ridică la 600 mii de euro. În următoarea etapă, Agenţia pentru Eficienţă Energetică îşi propune să antreneze alte șapte raioane.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

energie alternativa , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.