Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2012, 12:08 Stilurile dansului moldovenesc views 7699
08 noiembrie 2012, 12:08 Stilurile dansului moldovenesc views 7699

Spitalul din Ungheni – cel mai bun din Moldova

În premieră pentru ţara noastră, Centrul pentru politici şi analize în sănătate a efectuat un top al celor mai bune spitale raionale din Moldova, informează pan.md.

Acestea au fost repartizate după 22 de criterii, principalele fiind: productivitatea instituţiilor medicale, dotarea spitalelor, gradul de pregătire a specialiştilor şi respectarea standartelor de tratament.

Astfel, în top intră 34 de spitale din toate raioanele ţarii. Pe locul întâi între cele mai bune cinci instituţii medicale se află Spitalul raional Ungheni, urmat de cel din Ceadîr-Lunga. Locul trei este ocupat de Spitalul raional Orhei, după care urmează Spitalul raional Cahul şi Făleşti.

Aceste instituţii au înregistrat un nivel înalt de productivitate, au avut un număr suficient de naşteri şi intervenţii chirugicale. De asemenea, specialiştii au reacţionat prompt în situaţii extreme. La polul opus pe primul loc se află Spitalul raional din Basarabeasca, urmat de cel din Leova.

Pe locul trei s-a plasat spitalul raional din Taraclia, pe patru – cel din Ialoveni, iar pe ultimul Spitalul din Soroca. Scopul realizării acestui studiu este de a atrage atenţia autorităţilor asupra problemelor care există în spitalele din ţară.

Cuvinte cheie:

localitati , moldovenii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
969 locuitori

Egorovca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Egorovca, Ciuluc și Catranîc. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Egorovca a fost menționat documentar în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.