Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2016, 13:30 Stilurile dansului moldovenesc views 8812
Unghenenii au făcut un calendar excepţional pentru anii 2016–2017
17 ianuarie 2016, 13:30 Stilurile dansului moldovenesc views 8812

Unghenenii au făcut un calendar excepţional pentru anii 2016–2017

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului de Dezastre, Primăria orașului Ungheni a organizat, la data de 14 octombrie 2015, Concursul de desen cu genericul „Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", în cadrul căruia au participat elevii Școlii de arte plastice din Ungheni cu peste 60 de lucrări. Cele mai reprezentative lucrări fost premiate și se regăsesc în acest calendar pentru anii 2016–2017, care a fost scos recent de sub tipar.

Scopul Concursului de desen „Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale" la care au participat elevii Școlii de arte plastice din Ungheni a fost de a promova o cultură globală privind reducerea efectelor dezastrelor, inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor și pregătirea comunităţii împotriva dezastrelor. Copiii au reușit prin desen să prezinte riscurile naturale la nivelul orașului Ungheni și anume inundaţii, furtuni, secetă, îngheţ, ninsori puternice, polei, vânt, grindină şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ).

Concursul de desen a fost organizat de Primăria orașului Ungheni și Direcţia Situaţii Excepţionale Ungheni, cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Această publicaţie a fost editată şi publicată în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor în Moldova".

Puteți vedea și descărca fișierul PDF de aici: Descarcă PDF

De asemenea, mai jos puteți vedea o galerie cu toate imaginile executate de elevii Școlii de arte plastice din Ungheni.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

calendar , 2016 , Ungheni , desen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
5062 locuitori

Larga este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Larga şi Pavlovca. Satul Larga este situat la o distanță de 19 km de oraşul Briceni, 12 km de Lipcani şi 256 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului Larga constituia 5062 de oameni. Prima atestare documentară a satului Larga datează din iulie 1429, cînd domnul Ţării Moldovei Alexandru cel Bun îl întărea lui Dan Uncleată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.