Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 decembrie 2016, 13:00 views 5344
Tinerii scriitori din UTA Gagauz-Yeri au lansat o campanie de caritate de Crăciun
24 decembrie 2016, 13:00 views 5344

Tinerii scriitori din UTA Gagauz-Yeri au lansat o campanie de caritate de Crăciun

"Să ajuţi – este simplu" este genericul unei acţiuni de caritate de Crăciun, lansată de Uniunea scriitorilor tineri din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

"Sărbătorile de iarnă sînt cele mai dorite din an, cînd fiecare aşteaptă o minune. Scopul nostru este să avem grijă în aceste zile de persoanele singuratice şi cele nevoiaşe", se spune într-o adresare a scriitorilor începători din autonomie, citată de gagauzinfo.md.

Iniţiatorii acţiunii de binefacere vor colecta mijloace băneşti, cadouri pregătite sau pachete cu alimente. Toate acestea vor fi distribuite pensionarilor singuratici, familiilor cu mulţi copii, celor cu situaţie financiară precară etc.

Pe lîngă cadouri, pentru beneficiari vor fi organizate şi minispectacole de sărbătoare. "Am pregăti programe cu colinde, cîntece şi versuri, pentru că fiecare trebuie să aibă parte de sărbătoare indiferent de vîrstă şi situaţie", au afirmat organizatorii.

Campania de Crăciun "Să ajuţi – este simplu" se află la cea de-a doua ediţie, iar anul trecut în cadrul acesteia au fost susţinute 65 de familii nevoiaşe.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

caritate , Crăciunul , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.