Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 mai 2015, 16:30 views 8910
Directorul Muzeului Satului Văsieni, desemnat cel mai bun muzeograf al anului (foto)
Foto: facebook.com
18 mai 2015, 16:30 views 8910

Directorul Muzeului Satului Văsieni, desemnat cel mai bun muzeograf al anului (foto)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor ce se sărbătorește anual la 18 mai, Ministerul Culturii a oferit diplome celor mai buni muzeografi pentru activitate deosebită. Diplomele au fost acordate în cadrul ceremoniei de inaugurare a Nopții Europene a Muzeelor, care a avut loc pe data de 16 mai curent.

În premieră Ministerul Culturii a instituit Premiul de excelență pentru muzeografi, laureată a căruia în acest an a devenit Tatiana Popa, director și autor de concept al Muzeului „Casa Părintească" din satul Palanca, raionul Căușeni.

Deținătorul Trofeului Ministerului Culturii pentru cel mai bun muzeograf al anului a devenit Sergiu Candu, director al muzeului satului Vasieni, raionul Ialoveni.

În cadrul ceremoniei, a fost menționat cu diplomă Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, care la ediția din anul curent al Nopții Europene a Muzeelor au desfășurat în premieră jocul intelectual "Muzeele pentru o societate durabilă" și concursul City Quest.

Anul acesta de Noaptea Europeană a Muzeelor spectatorii au avut parte de mai multe surprize din partea Ministerului Culturii, sub patronajul căruia se află evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor. Printre acestea a fost turul ghidat al muzeelor din Chișinău, în cadrul căruia s-a făcut „ocolul circular" al celor mai importante muzee din Chișinău, jocul intelectual "Muzeele pentru o societate durabilă" și concursul City Quest.

De asemenea, persoanele interesate de istorie, lectură și muzeografie au avut parte de mai multe competiții, în urma cărora câștigătorii s-au ales cu premii, astfel organizatorii au oferit vizitatorilor plăcerea reîntâlnirii cu lucrurile istorice.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , cultura , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.