Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iulie 2014, 14:52 Cetatea Roman views 18395
Discuţii fără soluţii la Sociteni
Foto: jurnaltv.md
21 iulie 2014, 14:52 Cetatea Roman views 18395

Discuţii fără soluţii la Sociteni

Scandalul izbucnit în jurul pădurii de la Sociteni continuă. După ce zilele trecute, localnicii au protestat în faţa Parlamentului, astăzi directorul general al Agenţiei Moldsilva a mers să discute cu sătenii. Luat la rost de oamenii nemulţumiţi, el a dat asigurări că va încerca să rezilieze contractele de dare în arendă a pădurii din preajma satului. De partea cealaltă, localnicii spun că au obosit de atîtea promisiuni.

Oamenii din Sociteni spun însă că au mai auzit astfel de promisiuni, dar problema lor nu a fost rezolvată.

Amintim că în perioada anilor 2010-2012, Agenţia Moldsilva a încheiat 17 contracte de dare în arendă a pădurii din preajma satului Sociteni. Unii arendaşi au vrut să ridice în zonă un hotel şi zeci de case de vacanţă. Asta în condiţiile în care legea nu permite ridicarea construcţiilor capitale în pădure. Scandalul a izbucnit în primăvara anului 2013, cînd unul dintre beneficiari a încercat să ridice un gard de protecţie pentru a demara lucrările. Localnicii s-au împotrivit, au organizat proteste şi au sesizat autorităţile, care au constatat că legislaţia în domeniu este plină de lacune şi au suspendat procesul de dare în arendă a pădurilor pînă la ajustare. Problema a ajuns să fie discutată şi în Legislativ, doar că dezbaterile se rezumă la acuzaţii reciproce între opoziţie şi guvernare.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

paduri , Moldova , localitati , scandal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.