Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 decembrie 2015, 16:17 views 8405
Mai multe localități din Moldova au instalat pomi de Crăciun
15 decembrie 2015, 16:17 views 8405

Mai multe localități din Moldova au instalat pomi de Crăciun

Feeria sărbătorilor de iarnă a ajuns şi la sate. După ce autorităţile din cele mai mari oraşe ale ţării s-au lăudat cu pomi de Crăciun, locuitorii din mai multe sate s-au pus pe treabă şi au împodobit cei mai frumoşi brazi.

Deşi sunt mai mici şi mai puţin strălucitori, oamenii se mândresc cu pomii lor de Crăciun.

În satul Puhoi din raionul Ialoveni, pomul de Crăciun, care are în acest an doarşase metri înălţime, a fost instalat şi împodobit de săteni.

Acest lucru a devenit deja o tradiţie în localitate.

"Bradul este din localitate, dintr-o gospodărie. Am oferit suma de 3.000 de lei pentru acest brad. Anul acesta nu am cheltuit nici un ban pentru jucării", a spus primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze.

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins şi satul Mereni din raionul Anenii Noi, unde, la fel, a fost împodobit un brad în centrul localităţii.

În satul Bălăbăneşti, raionul Criuleni, pomul de Crăciun este ceva mai sărac. Bradul a fost împodobit doar cu ghirlande.

În alte localiţăţi, însă, pomul de Crăciun ar putea lipsi în acest an.

Cel mai mare pom de Crăciun, care a fost instalat într-un sat, este cel din Avdarma, raionul Comrat. Acesta are o înălţime de 15 metri şi un diametru de cinci metri.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

brad , Crăciunul , sarbatoare , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.