Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 martie 2017, 11:50 views 34821
La Ceadîr-Lunga s-a deschis o cantină socială
11 martie 2017, 11:50 views 34821

La Ceadîr-Lunga s-a deschis o cantină socială

O cantină socială a fost deschisă ieri în oraşul Ceadîr-Lunga. Realizarea proiectului a devenit posibilă datorită donaţiilor din partea comunităţii și suportul autorităţilor locale.

Ideea acestei ospătării a fost lansată trei ani în urmă, fiind sprijinită de surorile de caritate care activează pe lîngă o biserică din localitate. Banii pentru reparaţia clădirii şi dotarea cantinei cu echipamentul necesar au fost oferiţi de oameni de afaceri din UTA Gagauz-Yeri și localnici. Cu o sumă de 20 de mii de lei a contribuit şi Consiliul orăşenesc Ceadîr-Lunga.

Cantina va începe să activeze în viitorul apropiat, odată cu finalizarea perfectării tuturor actelor permisive pentru procesul de lucru. Aceasta va oferi tuturor doritorilor, la preţuri accesibile, dejunuri şi prînzuri calde.

Potrivit surorilor de caritate care vor avea grijă de cantină, banii cîştigaţi urmează să fie folosiţi pentru îngrijirea unui anumit număr de bolnavi care sînt țintuiți la pat. „Vom asigura în fiecare zi, gratuit, cu mîncare caldă cel puţin zece persoane imobilizate ca să le uşurăm măcar cumva viaţa familiilor acestora", a afirmat o lucrătoare a cantinei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ceadîr-Lunga , Găgăuzia , caritate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1859 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Florești și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1859 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.