Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2015, 16:25 views 11588
La Hînceşti a fost reluată restaurarea Complexului „Manuc-Bey”
Foto: moldpres.md
17 ianuarie 2015, 16:25 views 11588

La Hînceşti a fost reluată restaurarea Complexului „Manuc-Bey”

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a reluat după vacanţa de sărbători lucrările de restaurare a Conacului Manuc-Bey şi a locaţiei geto-dacice din satul Stolniceni, raionul Hînceşti. Odată cu finalizarea acestora va fi deschis traseul turistic Vama Veche-Lăpuşna, transmite MOLDPRES.

La ora actuală, sînt desfăşurate lucrările de reconstrucţie a Casei contesei Ioniţă Iamandi şi a Casei vechilului. Totodată, este prevăzută restaurarea trecerilor subterane de la Conacul Manuc-Bey și amenajarea acestora cu expoziții.

La finalizarea proiectului vor fi amenajate zece hectare de teritoriu al Complexului „Manuc-Bey", două hectare de teritoriu al locației geto-dacice din s. Stolniceni, fiind construiţi doi kilometri de drum de acces.

ADR Centru a început implementarea acestui proiect în noiembrie 2013, planificat să fie terminat la sfîrșitul anului curent. Costul lucrărilor este de aproximativ 23 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

turism , istoria , Moldova , Arhitectura , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.