Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 septembrie 2022, 09:30 Muzica din filme views 1751
Sturza: „Irina Vlah ar putea fi ambasadorul Moldovei în Turcia”
Foto: stiri.md
08 septembrie 2022, 09:30 Muzica din filme views 1751

Sturza: „Irina Vlah ar putea fi ambasadorul Moldovei în Turcia”

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, crede că Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah intenționează să se lanseze în politică la nivel național, deoarece în jumătate de an ea nu va mai putea candida la funcția de bașcan al autonomiei. Totodată, potrivit lui Sturza, ea ar putea fi numită în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Turcia.

O astfel de opinie Ion Sturza a exprimat în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Radio Vocea Basarabiei.

”În jumătate de an Irina Vlah va fi o persoană privată. Ea nu mai poate candida la funcția de bașcan și acolo deja se prefigurează armatele. Cineva încearcă de la Chișinău s-o convingă că s-ar putea lansa ca un politician la nivel național. Este curtată de un partiduț politic, de un fost prim-ministru. Au o strategie comună de comunicare, au același comunicator, dar asta este o pistă falsă. Eu i-aș promite doamnei Vlah un post de ambasador în Turcia și l-aș aduce și l-aș promova în calitate de bașcan pe domnul Croitor care este acum ambasador în Turcia”, a spus Ion Sturza.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Sturza , opinie , Irina Vlah , ambasador , Moldova , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
1144 locuitori

Morenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şicovăţ și Morenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 124 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1144 de oameni. Satul Morenii Noi a fost înființat în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.