Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 mai 2018, 10:40 views 12503
Așa arată Vama Albița după lucrările de reparație a drumului (FOTO)
23 mai 2018, 10:40 views 12503

Așa arată Vama Albița după lucrările de reparație a drumului (FOTO)

La aproximativ o lună de la semnarea protocolului cu Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, echipele Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au finalizat lucrările de reparații în vederea desfasurarii circulației în condiții de siguranță la Vama Albița.

Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparații cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse și corecții de pantă, acestea fiind executate în sistem de regie, cu oameni și autoutilaje proprii și mixtură produsă la statia de la Vaslui, aflată în administrarea DRDP Iasi.

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 4 milioane lei, echivalentul asfaltării a peste 7 km de drum național.

„Așa cum am promis la semnarea protocolului cu Finanțele, în aproximativ o lună  am finalizat reparațiile cu mixturi asfaltice pe suprafețe extinse, urmînd ca să continuăm cu lucrările de estetică, vopsitul bordurilor, astfel încît spre sfîrșitul săptămînii viitoare să ne pregătim pentru efectuarea marcajelor. Această operațiune mai necesită însă ceva timp pentru închiderea porilor mixturii asfaltice, pentru a putea fi aplicată vopseaua. În orice caz, speram ca la începutul lunii iunie să avem o vamă de nivel european. Este darul pe care drumării ieșeni îl fac celor care tranzitează Vama Albiță spre și dinspre Republica Moldova”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vama , reparația drumurilor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.