Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2021, 15:00 Muzica rock views 1971
Pe malul stîng al Nistrului va fi creată o asociație a industriilor creative
Foto: moldpres.md
18 februarie 2021, 15:00 Muzica rock views 1971

Pe malul stîng al Nistrului va fi creată o asociație a industriilor creative

Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR), Centrul Industriilor Creative Artcor și Agenția pentru Inovații și Dezvoltare din Tiraspol vor dezvolta o asociație care va uni într-o singură entitate prestatorii din domeniile industriilor creative de pe malul stîng al Nistrului. Această inițiativă va fi realizată în cadrul proiectului Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Dezvoltarea potențialului de export pe malurile Nistrului" (AdTrade), desfășurat cu asistența financiară a Suediei, transmite MOLDPRES.

Scopul inițiativei este de a dezvolta industriile creative, de a crește potențialul lor de export prin instruiri de specialitate și consultanță oferită de experții COR și de a ajuta întreprinderile din domeniul industriilor creative de pe ambele maluri ale Nistrului să depășească consecințele crizei pandemice.

„Vom începe cu cartografierea întreprinderilor creative. Întrucît un aspect important al acestei colaborări este sporirea potențialului de export, în cadrul acestei inițiative a proiectului PNUD/AdTrade va fi organizată și o școală de afaceri pentru a oferi asistență metodologică și practică întreprinderilor creative, mai cu seamă celor cu potențial de export", spune Viorica Cerbușca, directorul Hub-ului Industriilor Creative Artcor.

Pentru a asigura continuitatea inițiativei, zece întreprinderi din domeniile creative orientate spre export vor urma un program de mentorat. Membrii asociației vor mai beneficia și de asistență de marketing și digitalizare a afacerii.

Inițiativa realizată cu asistența financiară a Suediei în cadrul proiectului PNUD/AdTrade mai prevede elaborarea identității vizuale a asociației nou create. Pentru aceasta, va fi lansat un concurs deschis la care poate participa comunitatea creativă de pe ambele maluri ale Nistrului. Cîștigătorul va beneficia de un premiu bănesc în valoare de cinci sute de dolari.

Inițiativa respectivă va fi implementată pe parcursul a 11 luni și se va încheia cu un tîrg online, care va întruni întreprinderile creative de pe cele două maluri ale Nistrului.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , creație , asociația

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.