Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 august 2020, 10:53 Muzica rock views 3446
Lebedev a spus de ce a făcut logo-ul Transnistriei (Video)
21 august 2020, 10:53 Muzica rock views 3446

Lebedev a spus de ce a făcut logo-ul Transnistriei (Video)

Designerul rus Artemii Lebedev, al cărui studio a elaborat logo-ul Transnistriei, a relatat într-un interviu pentru Xenia Sobceak despre emoțiile pe care i le-a lăsat munca asupra acestui proiect și de ce a acceptat să-l realizeze.

Artemii Lebedev a menționat că a făcut logo-ul unui loc frumos, unde există icră neagră, Nistru, peșteri frumoase, cetatea Bender și se mîndrește cu lucrarea sa, deși liderul Transnistriei nu a apreciat-o, numind logo-ul "nepotrivit".

Logo-ul conține toate simbolurile principale ale Transnistriei: vin, cetatea Bender, cîmpii, pajiști, caviar negru și rîul Nistru. Acesta din urmă este motivul unificator pentru toate celelalte semne.

De asemenea, logo-ul are o stea roșie sovietică, care este prezentă pe steagul autoproclamatei RMN, precum și inscripția "Made in URSS". Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a criticat anterior logo-ul, care a fost propus republicii nerecunoscute de studioul Lebedev. Mai ales că nu i-a plăcut sloganul "Made in URSS".

În final, autoritățile Transnistriei au decis să renunțe la varianta brandului propus de studioul Lebedev și să apeleze la un alt designer.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , logo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
273 locuitori

Pietrosul Nou este un sat din cadrul comunei Făleştii Noi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Pietrosul Nou a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.