27 noiembrie 2017, 11:35 Muzica rock views 39091
Ștanski: „Ignatiev a predat țara”
27 noiembrie 2017, 11:35 Muzica rock views 39091

Ștanski: „Ignatiev a predat țara”

Fosta așa-numita ministra de Externe a Transnistriei, soția fostului șef al administrației de la Tiraspol, Nina Ștanski (Șevciuk), critică semnarea la Bender a mai multor decizii protocolare între Gherghe Bălan și Vitali Ignatiev.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ea a catalogat aceste acțiuni ca fiind „predarea țării" (Transnistriei – nota red.).

„Acel momentul cînd pot spune: sînt fericită că această „predare a țării" nu a fost făcută de mine, executînd ordinul de sus. Îmi exprim condoleanțe pentru colegii diplomați transnistreni. Nu am crezut că interesele țării pe plan extern vor fi scoase la licitație", a menționat ea.

Nina Ștanski a ocupat funcția de „ministru de Externe" al regiunii transnistrene în perioada anilor 2012-2016. După ce s-a căsătorit cu fostul șef al administrației transnistrene, Evgheni Șevciuk, în septembrie 2015 și după nașterea fiicei în ianuarie 2016, Ștanski a demisionat, funcția revenindu-i lui Vitali Ignatiev care, o perioadă îndelungată, a ocupat funcția de „viceministru", scrie deschide.md.

Amintim că reprezentanții speciali ale Chișinăului și Tiraspolului pentru segmentul transnistrean, Gheorghe Bălan și Vitali Ignatiev, au semnat sîmbăta, 25 noiembrie, la Bender, patru decizii protocolare ce țin de asigurarea funcționării nestingherite a școlilor cu predare în grafia latină, situate în regiunea transnistreană; problema accesului la pămînturile fermierilor aflate pe traseul Dubăsari-Tiraspol; apostilarea diplomelor de studii a Universității din Tiraspol; restabilirea legăturii telefonice mobile și staționare între ambele maluri ale Nistrului.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

politica , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1148 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tîrzieni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 63 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1148 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.