Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2018, 14:00 Muzica populară views 17528
Cahulul are drum de ocolire
28 aprilie 2018, 14:00 Muzica populară views 17528

Cahulul are drum de ocolire

Strada Ivan Spirin din municipiul Cahul, considerată şoseaua de centură a oraşului, de 2,6 km, a fost reabilitată și modernizată conform standardelor internaţionale.

Aceasta asigură conexiunea dintre drumurile naţionale R34, M3 şi R38. Totodată, este asigurată legătura dintre oraşele Cahul, Taraclia, Vulcăneşti şi localitățile rurale ale acestor raioane. Ceremonia de deschidere a drumului a avut loc vineri, 27 aprilie, transmite IPN.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Liviu Volconovici, a declarat că inaugurarea sectorului de drum va avea un impact pozitiv asupra locuitorilor orașului Cahul şi a celor din raioanele Taraclia și Vulcănești, care vor avea acces la drum republican. Bucuria este şi mai mare pentru șoferii care se deplasează zilnic spre punctul de trecere vamală Cahul-Oancea.

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a menționat că, odată cu deschiderea traseului, maşinile cu încărcătură mare nu vor mai circula prin localitate.

Reparaţia porțiunii de drum a avut loc în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, lansat în 2014. Costul a fost de circa 37 de milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Cahul , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.