Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2016, 10:59 Muzica populară views 7337
Zona de odihnă şi agrement Lacul Sărat – subiectul unei mese rotunde la Cahul
18 februarie 2016, 10:59 Muzica populară views 7337

Zona de odihnă şi agrement Lacul Sărat – subiectul unei mese rotunde la Cahul

Vineri, 12 februarie, Primăria oraşului Cahul a organizat masa rotundă „Perspectivele de reabilitare şi dezvoltare a Zonei de odihnă şi agrement "Lacul Sărat". Scopul activităţii a fost de a informa consilierii şi alţi cetăţeni interesaţi despre stadiul de implementare a acestui proiect important pentru oraşul nostru şi solicitarea opiniilor în privinţa perspectivelor de dezvoltare a întregii zone.

În cadrul activităţii, Dl Eugen Lupaşcu, reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud a prezentat istoricul realizării acestui proiect, din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională. Primarul oraşului, Dl Nicolae Dandiş, care şi a moderat evenimentul, a menţionat principalele probleme în procesul de implementare, situaţia privind concesionarea zăcămîntului, care ţine de competenţa Guvernului şi acum este în proces de examinare. De asemenea a fost prezentată o schiţă de proiect de amenajare a zonei, prevăzută în prima etapă a proiectului, asupra căruia participanţii au avut posibilitatea să se expună şi să vină cu propuneri.

Un alt subiect discutat a fost şi despre forma de organizare juridică şi de gestiune ulterioară a Lacului Sărat. Primăria oraşului Cahul, va ţine cont de propunerile şi opiniile exprimate, în acţiunile de implementare a proiectului şi de formulare a proiectelor de decizie care urmează să fie luate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

zona de odihnă , Cahul , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
898 locuitori

Lencăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lencăuți și Verejeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ocnița și la 221 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Satul Lencăuți a fost atestat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.