Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2019, 15:25 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 4189
La Strășeni a fost deschisă pasarela reînnoită (Foto)
31 iulie 2019, 15:25 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 4189

La Strășeni a fost deschisă pasarela reînnoită (Foto)

Localnicii nu se vor mai confrunta cu dilema de odinioară. Locuitorii din Străşeni au suferit mai multe incomodităţi din cauza stării avariate a podului peste şinele de cale ferată, care era destinat pietonilor pentru a traversa în siguranţă această porţiune de linie.

Construit în 1983, podul cu o lungime de 126 de metri a ajuns nefuncţional, deoarece în perioada post-sovietică a fost, sincer vorbind, lipsit de îngrijirile cuvenite.

În loc de reabilitarea construcţiei vechi, s-a decis construirea unei pasarele noi, care şi-a primit astăzi primii „vizitatori”. Proiectul a costat aproximativ 12 milioane de lei, relatează Publika.

Cuvinte cheie:

Străşeni , pod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
802 locuitori

Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.