Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 ianuarie 2021, 11:00 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 3275
„Fotbalul ne unește” a ajuns și la Sîngerei
21 ianuarie 2021, 11:00 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 3275

„Fotbalul ne unește” a ajuns și la Sîngerei

FMF, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, continuă să implementeze Proiectul-pilot „Fotbalul ne unește”, care are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate. Noul proiect se desfășoară în 20 localități din 16 raioane ale țării.

Orașul Sîngerei a devenit, astfel, a cincea localitate care implementează acest proiect. Festivalul incluziv a fost desfășurat la grădinița Mărțișor și Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", unde au participat 60 de copii. Micuții au fost ghidați de către educatorii lor, folosind elementele de bază ale fotbalului pentru a face cunostință cu sportul rege. De asemenea au fost organizate seminare pentru educatori și profesori, unde s-a discutat despre scopurile, etapele și continuitatea proiectului. La fel, pentru a evidenția importanța și actualitatea acestui proiect, au fost prezentate mai multe platforme informaționale pentru crearea metodologiei specifice practicării fotbalului incluziv în regiune.

Fiecare copil s-a ales cu un certificat de participare. De asemenea, ambele instituții au primit de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics setul de inventar și echipament sportiv (5 mingi, plasă de mingi, 10 jaloane, scăriță de coordonare, fluier, pompă, 40 maiouri/40 plastroane, 2 maiouri polo).

La eveniment au participat Chiril Șușu, secretarul general al ARF Sîngerei, Elena Patraș, directoarea grădiniței Mărțișor, Larisa Gavrilova, directoarea Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir", Eugen Cucoș, Direcția sport a primăriei orașului Sîngerei, Andrei Cucoș, viceprimarul orașului Sîngerei, Anatolie Cojocari, managerul proiectului "Fotbalul ne Unește".

Toate evenimentele din cadrul proiectului „Fotbalul ne unește” se desfășoară cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

fotbal , sport , Sîngerei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.