Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 septembrie 2024, 14:00 views 981
Trecut - prezent: cum s-a schimbat cinematograful „Biruința”
08 septembrie 2024, 14:00 views 981

Trecut - prezent: cum s-a schimbat cinematograful „Biruința”

Portalul Noi.md propune atenție dumneavoastră noi fotografii din seria „Trecut - prezent”, din care puteți vedea cum s-a schimbat orașul Chișinăul de-a lungul timpului.

Astăzi vă prezentăm imagini cu cinematograful „Biruința” (ulterior „Odeon”), care acum este Teatrul Satiricus.

Vedeți cum s-a schimbat clădirea din anul 1963.

„Biruința” a fost unul dintre cele mai populare cinematografe în anii '70. Locuitorii Chișinăului iubeau să vină aici. Pînă la sfîrșitul anilor '70, „Biruința” avea trei săli - Albastră, Roșie și Verde. Aici aveau loc nu doar ședințe de cinema, ci și concerte, și expoziții ale artiștilor.

După o lungă perioadă de reconstrucție, cinematograful s-a redeschis în 1981. Sala roșie a fost transformată într-o sală stereo modernă, care numai în primul an a fost vizitată de peste un milion de spectatori. Sala verde a devenit cinematograful pentru copii Andrieș, cu o intrare separată din partea laterală a clădirii.

Astăzi aici se află teatrul Satiricus, una dintre săli aparține studioului de film „Moldova-Film”, aici deseori au loc proiecții în cadrul diverselor festivaluri de film.

Mai multe fotografii cu orașul Chișinău în cadrul proiectului Noi.md „Trecut - prezent” puteți urmări la următorul link.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , istoria , cinematograf

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.