Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2023, 16:35 views 1150
Primăria Chișinău nu va permite organizarea Marșului LGBT
12 iunie 2023, 16:35 views 1150

Primăria Chișinău nu va permite organizarea Marșului LGBT

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul unei ședințe a Primăriei, că nu va da curs declarației depuse pentru organizarea Marșului LGBT în Capitală, care urma să aibă loc pe data de 18 iunie, notează Noi.md

Edilul a subliniat că transportul public va circula în regim normal pe strada București și pe alte străzi în acea zi.

Nu am de gînd să judec pe nimeni, dar voi reitera poziția mea”, a declarat primarul Ceban. “Consider că cel mai potrivit loc pentru astfel de activități este Parlamentul, unde se pot desfășura dezbateri și discuții adecvate.”

Edilul a menționat că, în timp ce fiecare persoană are dreptul de a-și exprima liber opiniile și preferințele în intimitatea propriei locuințe, el este în apărarea dreptului la muncă, la studii și la alte evenimente din viața cotidiană, fără a susține așa-numitele “pseudo-valori”.

Ion Ceban a adăugat că guvernarea PAS ar putea organiza un marș similar, așa cum s-a întîmplat anul trecut, însă el consideră că aceste acțiuni nu ar trebui să blocheze străzile și transportul public fără a avea permisiunea corespunzătoare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

primaria , marșul LGBT

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.