Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 mai 2013, 10:02 views 28731
17 mai 2013, 10:02 views 28731

La Chișinău ninge cu puf de plop


Foto: comments.ua

În ultima lună de primăvară, puful de plop provoacă reacţii alergice. Pentru a trece peste această alergie sezonieră, oamenii trebuie să evite plimbările între orele 9 şi 10 dimineaţa în locurile unde sînt copaci înfloriţi.

De asemenea, trebuie să consulte un medic specialist, a declarat pentru IPN şeful secţiei alergologie al Institutului Mamei şi Copilului, Tatiana Gorelco.

„O persoană poate să îşi dea seama că este alergică la puful de plop, dacă timp de mai mulţi ani, în aceeaşi perioadă a anului, are probleme de respiraţie, mîncărimi ale ochilor şi lăcrimări, strănuturi, stări de slăbiciune”, a menţionat medicul. Alergia sezonieră, din mai-iunie, poate fi provocată şi de polenul altor plante, precum salcîmul, teiul şi unele ierburi. În cazul în care persoanele acuză simptomele enumerate, trebuie să meargă la medic să afli dacă suferă de alergie sau este o infecţie.

Ca şi acţiuni necesare de întreprins, în afară de medicamentele antialergice administrate, trebuie aerisită locuinţa seara, iar după plimbări sînt recomandate duşuri.  Oricine poate suferi de alergie la polen. Din grupul de risc fac parte mai ales persoanele cu predispunere ereditară către maladiile alergice, care au probleme cu pielea şi care se îmbolnăvesc des.

Solicitat de IPN, şeful întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Eliferii Haruţa, a spus că în oraşul Chişinău sunt circa 9-10 mii de plopi.

Sursa: pan.md

Cuvinte cheie:

sanatate , alergie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.