Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 iulie 2022, 17:15 views 1440
În sectorul Botanica va fi reparat încă un pasaj subteran
07 iulie 2022, 17:15 views 1440

În sectorul Botanica va fi reparat încă un pasaj subteran

În sectorul Botanica au început lucrările de reconstrucție a subteranei la intersecția străzilor Traian-Dacia-Decebal, aflate exact în centrul sectorului.

Despre acest lucru a declarat pretorul sectorului Botanica, Iurii Vitneanschi, menționînd că acest obiect se află sub o deosebită supraveghere a conducerii primăriei capitalei, consilierilor municipali și societății civile. Îndemnul cetățenilor, inclusiv al locuitorilor sectorului Botanica, de a repara această subterană în mod prioritar, a fost auzit. Din bugetul municipal consilierii au alocat sursele financiare necesare pentru a realiza acest proiect.

Acest proiect de reabilitare a pasajului subteran presupune și reconstrucția și amenajarea spațiului adiacent.

Vor fi executate lucrări de hidroizolare, modernizare a iluminatului, instalarea rampelor, reparația scărilor de acces, pereților și tavanului.

Teritoriul adiacent, la fel, va fi renovat. Astfel, la intrare în subterană de pe intersecția străzilor Decebal și Dacia va fi amenajat un scuar, iar din partea străzii Traian vor fi renovate scările de acces la pasaj.

”Este de remarcat, că din 6 pasaje subterane din sectorul Botanica - 4 deja sunt renovate și acum începe renovarea celui de-al 5-ea”, a menționat Iurii Vitneanschi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Botanica , pasaj subteran

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.