Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 august 2021, 15:00 views 2605
Hramul Chișinăului: Cum va fi marcat în acest an
23 august 2021, 15:00 views 2605

Hramul Chișinăului: Cum va fi marcat în acest an

Evenimentele organizate cu ocazia Hramului Chișinăului vor fi modeste, comparativ cu cele din anii precedenți. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context, Ceban a solicitat Direcției Cultură, Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, care urmează să organizeze mai multe evenimente în toate sectoarele orașului de Hramul Chișinăului, să țină cont de situația epidemiologică, scrie sputnik.md.

„La Hramul orașului Chișinău să fie organizate evenimente simbolic, mai mici, mai dispersate. Vă rugăm să fiți precauți în continuare. Asta este situația. Vom vedea dacă vom avea creșteri sau nu ale numărului cazurilor noi de infectare", a precizat Ion Ceban.

Primarul spune că prioritar pentru Primărie este ca situația să poată fi ținută sub control, iar la 1 septembrie copiii să revină la studii în regim normal.

„Nu vrem să avem spitale pline, să deschidem noi secții și să nu întoarcem medicii la muncă non-stop. Să putem redeschide școlile, în continuare să activeze grădinițele și să putem organiza evenimente mici. Inclusiv în susținerea producătorilor autohtoni", a anunțat Ceban.

Primarul a mai spus că, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, Forul economic, planificat pentru luna octombrie, va fi amînat pînă la primăvară. La acest eveniment urmau să fie prezente circa 600 de persoane, atît din țară, cît și de peste hotare.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.