Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2020, 12:30 views 4077
Voluntarii „Voievod” și „Ecodava” au participat în Campania națională de înverzire a plaiului (Foto)
19 octombrie 2020, 12:30 views 4077

Voluntarii „Voievod” și „Ecodava” au participat în Campania națională de înverzire a plaiului (Foto)

În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiune ecocivică ce are drept scop sporirea suprafețelor împădurite din țara noastră.

Președintele Igor Dodon și-a declarat atașamentul și susținerea pentru această campanie importantă și a participat la acțiunele de plantare a arborilor în raionul Ungheni și municipiul Chișinău, îndemnînd, prin exemplu personal, cetățenii țării să se implice activ.

Astfel, mai mulți voluntari ai Mişcării Naționale „Voievod”, Fundației „Ecodava” şi cei ai Federației „Voievod”, alături de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, dar și cu ajutorul mai multor locuitori ai capitalei, care s-au alăturat inițiativei,au plantat circa 2000 de arbori în capitală, în Pădurea - Parc din Calea Orheiului.

Primăria municipiului Chișinău în comun Agenția ”Moldsilva”, au planificat să planteze 100 mii puieți de talie înaltă în orașul Chișinău și suburbii, avînd drept scop regenerarea și majorarea zonelor și spațiilor verzi.

Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” a declarat că prin demararea acestor acțiuni se mizează pe sporirea împăduririi teritoriului țării de la 11 % la 15%, iar în următorii 5 ani se vor planta circa 50 de milioane de arbori noi.

Concomitent, Agenția ”Moldsilva” prin intermediul entităților silvice subordonate va crea condițiile necesare pentru toate instituțiile statului, precum și persoane fizice care doresc să se implice și să participe în cadrul campaniei de plantare, ce demarează cu ocazia Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

În cadrul acestei campanii vor participa toate raioanele Republicii Moldova și cele 900 de primării, inclusiv municipiul Chișinău, iată de ce se lansează apelul pentru toate forțele politice, liderii publici și societatea civilă, pentru implicare și participare activă. Prin aceste acțiuni de plantare a arborilor, acum, puteți demonstra că țineți la ecologia și viitorul Republicii Moldova.

În perioada următoare se vor petrece diverse măsuri pentru sporirea suprafețelor de păduri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar implicarea noastră, a tuturor, va contribui direct la prosperitatea țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , natura , Voievod , Ecodava

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.