Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 noiembrie 2019, 15:00 views 3957
O nouă construcție a creat probleme locuitorilor din sectorul Ciocana (Video)
15 noiembrie 2019, 15:00 views 3957

O nouă construcție a creat probleme locuitorilor din sectorul Ciocana (Video)

Mai mulți copaci au fost dați la pămînt noaptea trecută. S-a întîmplat în sectorul Ciocana, acolo unde o companie construiește un bloc locativ.

Defrișările neanunțate i-au indignat pe locatarii din preajmă, care spun că anume ei au sădit, cîndva, arborii. Oamenii acuză muncitorii de pe șantier că au tăiat copacii și au chemat poliția. Conducerea firmei de construcție nu a oferit, pînă la această oră, un comentariu despre situația creată, transmite tv8.md.

Așa arăta astăzi locul pe care, pînă aseară, copacii erau la locul lor. Cînd au ieșit din case, oamenii au găsit arborii la pămînt.

„Ne-au tăiat copacii noaptea. Ce vor s facă aici? Intrare și ieșire de la bloc".

„Noi i-am sădit și acum ei i-au tăiat".

„E una lîngă alta. Unde vor ieși copiii? Vor ieși direct în mașină".

„Și terenul de joacă tot îl vor lua. El a fost o dată mutat".

Oamenii au arătat cu degetul spre muncitorii de pe șantier. Ne-am apropiat de ei pentru a vedea dacă au vreo treabă cu defrișările din curte, dar au negat că ar fi implicați în aceste acțiuni.

Locatarii din preajmă a mai acuzat firma de construcție și de faptul că ar fi ridicat ilegal o anexă a blocului locativ.

„Ne-am spus că vor fi doar partea aceasta. Dar blocul ăsta am înțeles că e neautorizat. Veți merge la Primărie? Desigur, vom cere ce ni se cuvine nouă".

Pînă la difuzarea reportajului, administrația companiei de construcție nu a oferit o reacție în legătură cu acest scandal. Potrivit Inspectoratului Ecologic de Stat, persoana care se face vinovată de tăierea copacilor va fi amendată în funcție de numărul acestora, a speciei și a grosimii. Amenda poate ajunge pînă la 15 de mii de lei.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Ciocana , Chisinau , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.