Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 mai 2019, 15:55 views 21902
Lucrările suspecte de pe strada Grenoble continuă (Video)
24 mai 2019, 15:55 views 21902

Lucrările suspecte de pe strada Grenoble continuă (Video)

Lucrările de "amenajare" a terenului situat de-a lungul străzii Grenoble, în preajma Spitalului „V. Ignatenco" și a hotelului „Vila Verde" au fost reluate.

În imaginile filmate cu drona la fața locului se observă mai multe camioane cu nisip.

Arhitectul-șef al Primăriei Codru, Gheorghe Stegărescu, a comunicat pentru Noi.md că pe acest teren ar urma să fie construit un pavilion agricol. Autorizație de construcție pentru orice alt tip de lucrări nu a fost solicitată, spune funcționarul, și nici nu poate fi emisă de Primăria orașului Codru, întrucît terenul este cu destinație agricolă. Pe de altă parte, unele surse afirmă că terenul este pregătit pentru construcția unui complex rezidențial sau a unei benzinării.

"Părerea mea este că vor să construiască un pavilion agricol. La mine nu a parvenit nicio solicitare cu privire la emiterea unei autorizații de construcție. Conform legii, arendașul are voie să construiască pe terenul agricol depozite, pavilioane pentru tehnică agricolă, frigidere destinate păstrării produselor agricole", a menționat Stegărescu.

El a specificat că terenul în cauză aparține Agenției Proprietății Publice, dar a fost dat în arendă. Lucrările de pregătire a terenului au început încă în toamna anului trecut, cînd au fost defrișați arborii.

Porțiunea face parte dintr-un lot de teren cu o suprafață de circa 89 de hectare, care aparține statului. Terenul a fost dat în arendă unor persoane fizice și agenți economici pentru o perioadă de 20-40 de ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.