Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 aprilie 2019, 15:55 views 15562
Rutierele din Chișinău, adevărate rable pe roți
02 aprilie 2019, 15:55 views 15562

Rutierele din Chișinău, adevărate rable pe roți

Scaune rupte, podea crăpată, geamuri sparte şi faruri reparate cu lipici. Aşa circulă o parte dintre microbuzele de rută din Capitală, care trebuie să treacă zilele acestea revizia tehnică.

Cele peste 800 de microbuze vor fi verificate în următoarele două săptămîni, potrivit unei dispoziţii a edililor locali.

La o staţie terminus din sectorul Buiucani al Capitalei, aproape jumătate din microbuze au defecţiuni vizibile. Unele maşini sînt pline de rugină, altele au scaunele stricate. Cu toate acestea, unii conducători auto au spus că au trecut deja revizia tehnică.

Cînd i-am întrebat cum au obţinut acest act, au devenit agresivi.

"- Domnişoară eu vă spun nu dau interviu. - Dar cum aţi trecut revizia tehnică? - Ieşiţi de aici. - Dar uitaţi-vă aici ce aveţi pe torpedou", a spus un şofer.

Unii conducători de microbuze au găsit scuze pentru starea maşinilor.

"Taxa eu aş spune că nu acoperă toate cheltuielile pe care le avem şi ea trebuie să fie majorată la minim cinci lei", a spus un bărbat.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , microbuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.