17 noiembrie 2018, 14:00 views 15274
A fost lansat un proiect de reamenajare a centrului istoric al Chișinăului
17 noiembrie 2018, 14:00 views 15274

A fost lansat un proiect de reamenajare a centrului istoric al Chișinăului

Un proiect de reamenajare a centrului istoric al Chișinăului, în perimetrul străzilor Sfatul Țării, Maria Cebotari, Mihail Kogălniceanu și Alexei Șciusev, a fost lansat astăzi de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a menționat că în această zonă este amplasat un complex de clădiri de importanță națională cu statut protejat, precum Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, clădirea fostei clinici de pneumonie fondată de nobilul Vasile Kalmuţchi și Muzeul Zemstvei.

Potrivit sursei citate, un alt proiect ține de revitalizarea Grădinii Publice "Ștefan cel Mare și Sfânt", unde vor fi amenajate terenuri de joacă pentru copii, construite două havuzuri, iar spațiul verde se va mări de la 45 la 47 de metri pătrați, unde maturi și copii, se vor putea odihni pe gazon, așa cum se face în țările europene. Totodată, Aleea Clasicilor va fi iluminată în perioada nocturnă.

"De asemenea, ne-am propus să restaurăm casa artistului plastic Alexandru Plămădeală de pe str. București, 52. Aceste lucrări dorim să le efectuăm în 2019. Proiectul de reamenajare a centrului istoric va fi propus spre avizare Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Invităm agenții economici și societatea civilă să ne susțină în realizarea acestui proiect", a mai spus Ion Ștefăniță, care a precizat că a fost coordonat cu direcțiile municipale.

Totodată, Consiliul municipal Chișinău urmează să susțină alocarea banilor din bugetul pentru anul viitor. Costul lucrărilor planificate constituie aproximativ patru milioane de lei.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , strada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.