|
Spațiul verde din strada Dimo pe cale de dispariție: locatarii protestează (VIDEO)
Locatarii din sectorul Rîșcani al capitalei s-au adunat din nou să se opună construcției care este pe cale să apară într-o zonă din spațiile verzi ale capitalei.
Este vorba despre un teren din preajma blocului de pe strada Dimo 7/3, unde dis de dimineață a fost instalat un gard de protecție și s-a început tăierea copacilor.
Locatarii și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu defrișările din zonă și spun că acțiunile sînt ilegale. Asta deoarece, autorizația de construcție obținută de companie la începutul acestui an ar fi expirat.
Mai mult, pentru a fi siguri că nimeni nu o să le strice planurile, cu ajutorul unei companii private de pază, firma de construcție și-a asigurat o mai„bună desfășurare a lucrările de tăiere a copacilor”, zona fiind păzită de cîțiva agenți de pază.
Aceștia ”păzesc terenul ca ochii din cap” iar unii locatari spun că au fost bruscați atunci cînd au încercat să distrugă gardul de protecție, pentru a se opune tăierii arborilor.
Prezent la fața locului, vicepretorul sectorului Rîșcani a spus că compania dispune de autorizația de construcție semnată de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu la data de 26 ianuarie, iar începerea lucrărilor pe teren ar fi legală.
În același timp, consilierul municipal Ilian Cașu a spus că va solicita anularea autorizației, în vederea stopării tuturor lucrărilor începute în acest spațiu verde.
Istoria terenului din preajma străzii Dimo 7/3 este mai veche. În zonă urma să fie construit bloc cu 16 etaje , locuitorii fiind înștiințați despre ridicarea propriu-zisă a clădirii în luna august 2016. După mai multe proteste, autorizația de construcție a fost anulată, pentru ca în ianuarie curent să fie acordată din nou.
Un semnal de alarmă, legat de acest teren a fost ridicat și de către consilierii socialiști în anul 2017, care au spus că firma de construcții ar fi primit terenul printr-o schemă ilegală.
Potrivit lor, acest teren ar fi fost evaluat la un preț de 2000 de euro pentru un ar, în timp ce prețul real al acestora este de cel puțin 25 de mii de euro pentru un ar.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 2791 locuitori
Suruceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Suruceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2791 de oameni. Satul Suruceni a fost menționat documentar în anul 1528.
Comentarii
(0)